Autofans Foto's van het Jaar 2012

Ieder jaar opnieuw proberen wij bij Autofans steeds meer werk te steken in onze foto's en hopelijk laat zich dat ook merken. Met iedere rijtest opnieuw proberen we jullie het beste voor te schotelen, zij het met foto's van onze eigen redactieleden of van een van onze velen getalenteerde fotografen. Wij selecteerden binnen de redactie alvast de (volgens ons) beste foto's van dit jaar.

We mogen bij Autofans alvast weer van een succesvol jaar spreken. Met 111 rijtesten dit jaar gaande van kleine stadswagentjes tot brullende V8'en. Met interessante reportages van onze rit in de Nissan Juke-R en van onze exclusieve fotoshoot met de Porsche der Porsche's probeerden we jullie ook iets anders te bieden dan het dagelijkse autonieuws.

Onze rijtesten werden steeds voorzien van eigen foto's ofwel genomen door onze eigen redactie of door één van onze getalenteerde fotografen. Binnen onze redactie selecteerden we alvast onze beste foto's van dit jaar. Autofans foto's van het jaar, editie 2012.

Toyota GT-86 - Jordi Lauwers

Dacia Lodgy - Wim Verboomen

Renault Twizy - Pieter Aertgeerts

Alpina D5 Bi-Turbo - Yannick Degroeve

Porsche Carrera GT - Ben Kwanten

Honda Civic - Nathan Gevers

Audi A4 Avant - Sven Geiregat

Audi A8 Hybrid - Fréderic Louis

Chevrolet Camaro SS 45th Anniversary - Philippe Collinet

Volvo XC90 Black Design - Nathan Gevers

Mini Cooper SD Roadster - Nathan Gevers

Chevrolet Volt - Nathan Gevers

Kia Cee'd Sense - Yannick Degroeve

Nisan GT-R Track Pack - H. Lorenzo

Lancia Thema - Nathan Gevers

Opel Ampera - Yannick Degroeve

Porsche Boxster S - Wim Verboomen

Audi A5 - Fréderic Louis

Audi A7 - Thomas Anthoni

Subaru BRZ - Nathan Gevers

Volkswagen Beetle 2.0 TSI - Fréderic Louis

Zelf een favoriet uit een van onze rijtesten? Wij horen het graag in de comments. Autofans wenst jullie in ieder geval al een gelukkig nieuwjaar, moge de brandstof goedkoper worden en de wegen beter.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Karel 11:39
afbeelding van Karel

De foto's van Nathan Gevers (Subaru BRZ + Chevrolet Volt) vind ik geweldig. Het graffiti-konijn, de afgeleefde industriële omgeving en de reflectie van de waterplas - een combinatie van speelsheid en omgeving-poëtica. De Volt is tevens leuk om te bekijken: daar zit het effect (volgens mij dan) in het contrast tussen de windmolen en de elektriciteitscentrale. Blijft straf wat je kunt zeggen met één foto wanneer je vijf seconden observeert en reflecteert :)

Yvesw 14:05
afbeelding van Yvesw

Zijn inderdaad twee zeer sterke beeldende foto's. Is ook de bedoeling geweest lijkt me :-) Ik ben ook fan van beelden met een verhaal. Iedereen kan persfoto's nemen, maar beelden met "ballen" daar moet je al eens iets verder over nadenken... Blij dat er nog mensen zijn die dit kunnen appreciëren! :-)

Yvesw 13:40
afbeelding van Yvesw

@Nathan: Dat is bij deze dus gebeurd :-p

Yvesw 14:16
afbeelding van Yvesw

Mijn toppers zijn de Ampera, de Volt en de Civic.

De Ampera heeft een mooie compositie en schetst gewoon een eerlijk beeld. Op persfoto's wordt hij altijd in een hypermoderne "cleane" stad aan een oplaadpaal gehangen. Deze foto beeldt de realiteit uit. Een simpele, donkere - bijna grunge - garage met de stekker in het stopcontact. Tevens ben ik ook fan van "selective color", maar dat is een ander verhaal. ;-)

De Volt is niet zozeer sterk door de kwaliteit van het beeld, wel door de achterliggende gedachte. Er staan zo maar eventjes drie generaties van wereld veranderende technologie in beeld. De Water/windmolen had een ongelooflijke bijdrage voor de agrarische cultuur, de kerncentrale is tot op de dag van vandaag "de" bron van energie en de Volt staat voor de elektrische revolutie in het autolandschap.

De Civic is apart. Hoewel hij met zijn nieuwe generatie "tig" malen saaier is geworden, krijg je door het uit elkaar halen van het voertuig een andere kijk. je focust meer op kleine details en lijnen i.p.v. het geheel. Op die manier zie je dat de Civic toch nog altijd over sommige van de gekste lijnen bezit in heel het C-segment.

Sterke foto's weer dit jaar!

Yvesw 12:29
afbeelding van Yvesw

Een betekenis kan nooit diep genoeg zijn jongeman... Ik kan zelfs nog dieper gaan bij de Volt!

Op de foto staat hij op een splitsing. Waarbij de éne weg rechtdoor gaat wat linkt naar "geen verandering". De Volt wijst echter met zijn neus naar de ander weg - het zijpaadje zullen we maar zeggen - met de diepere betekenis dat de Volt van de hoofdweg wil afgaan (= kernenergie).

Of wel heb ik te veel met marketingjongens rondgehangen, dat kan ook altijd :-p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws