Te koop: Snelste Volvo Amazon Kombi ooit

Door de maker ook wel Sweden's Coolest Volvo genoemd, en dat beamen we volledig. De niet-meer-zo-originele Volvo Amazon Kombi uit 1969 staat nu te koop. Het debuut van deze wagen was in 2006 op de SEMA show in Las Vegas, toen kwam er nog 'maar'* *592 pk uit de 2,8 liter zes-in-lijn van Volvo. Na wat meer werk van Koenigsegg werknemer en bedenker Mattias Vöcks had deze Volvo er geen moeite mee om een Ferrari 458 Italia af te slachten.

Toen bracht hij immers 788 pk en een indrukwekkende 980 Nm voort. De Amazon Kombi is sterk aangepast, zo heeft Mattias er een 3 deurs van gemaakt (i.p.v. de originele vijfdeurs). Ook zit er een nieuwe differentieel, een nieuwe zesbak van Getrag en remmen van de Koenigsegg CC8S in.

Vöcks heeft nu de Volvo te koop gesteld op de Duitse Mobile.de website voor 89 300 euro, al is de prijs onderhandelbaar. In onderstaande filmpjes kan je Sweden's Coolest Volvo in actie zien tegen o.a. de eerder genoemde 458 Italia.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 18:15
afbeelding van Techno Patat

En zeggen dat je de remmen van een koeningsegg hebt! Hoe cool is dat wel niet? Ik voel me al stoer met m'n Brembo's :D! Ik vind het ook zalig, maar voor dat geld koop ik dan liever iets anders! Het is niet veel geld gezien de snelheid, wel veel geld voor mijn simpele bankrekening!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws