Honda rijdt Insight prototype voor

honda-insight-prototype-2018

Honda heeft een nieuwe concept car klaar. De nieuwe Insight laat zien hoe ver Honda met elektrisch rijden staat.

Honda blijft voorlopig realistisch. Tegen 2030 willen ze tweederde van hun gamma volledig elektrisch gemaakt hebben. De Insight is alvast de voorbode van een elektrische sedan. Als we de lijnen zien, dan denken we alvast dat die verder borduurt op de basis van de Civic.

binnenkort in productie

Het gaat voorlopig nog om een concept car, dat wil zeggen dat er nog wat eye-catchers opzitten die het productiestadium niet zullen halen. De LED-lichten, een volledig digitaal instrumentenpaneel, een acht inch touchscreen en Honda's Sensing veiligheidstechnologie zouden alvast wel in dat stadium geraken.

honda-insight-prototype-2018

Onde de motorkap vind je een doorontwikkeling van de hybride aandrijving die in de Accord Hybrid zit. Die heeft een 2.0 benzinemotor, waar deze Insight het met een 1.5 met Atkinson cyclus zal gaan doen. Daarmee zou Honda de Hyundai Ioniq's en Toyota Prius'en in deze wereld het leven zuur willen maken. Dat zou alvast in 2019 gebeuren, want in de zomer van dat jaar gaat de Insight in productie. Eerst nog wat autoshows afschuimen met deze concept car, dus.

honda-insight-prototype-2018

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws