Hyundai Creta STC is Braziliaanse pick-up

hyundai-creta-stc_01

De Sao Paulo Motor Show is in volle galop en Hyundai, die stellen er hun Creta STC voor, een pick-upvariant van de bij ons niet beschikbaar zijnde Creta crossover.

Vraag ons niet waarom maar pick-ups zijn aan een stevige opmars bezig. Elk zichzelf respecterend merk wilt er tegenwoordig namelijk ééntje in het gamma hebben staan. Hyundai, die stellen op het autosalon van Brazilië de Creta STC voor, een stoer ogende concept die ontwikkeld werd door de Zuid-Koreaanse designafdeling en werd fijngeslepen door Hyundai Brazilië.

Het resultaat vertoont veel gelijkenissen met de Santa Cruz, die andere conceptuele pick-up die het merk wereldwijd toonde. Doch pakt de STC uit met minder overdreven lijnen. Waardoor dit wel eens dichter kan aanleunen bij een productieversie. Unieke details vind je onder andere in de B-stijl die in het dak overloopt (Veloster iemand?) en de luidsprekers achterin de laadbak. Klinkt dwaas maar Honda biedt dit in haar productieversie van de Ridgeline.

hyundai-creta-stc

Wat de bedoeling is van deze Creta STC is niet helemaal duidelijk. Hyundai laat namelijk geen enkel technisch detail - motor, laadcapaciteit - vallen en spreekt ook niet over een productievariant. Al moeten we eerlijk zijn, zo'n overgestileerde pick-up, het heeft wel iets.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws