Mercedes Concept X-Class is truffelzoeker

mercedes-concept-x-klasse_02

Een 'Truffelzoeker', in die zin dat Mercedes een premium pick-up cliënteel poogt aan te spreken en dat de concept met laadbak toch wel wat weg heeft van een wild zwijn als je naar zijn snoet kijkt.

De productieversie staat al klaar in de coulissen maar zoals het een premium merk betaamt moet Mercedes ons eerst warm maken met een conceptvariant daarvan. Van wat juist? Van een Nissan Navara. Het is te zeggen, Mercedes gebruikt die Japanner als basis om haar X-Klasse op te bouwen, de premium-boy onder de Europese pick-ups zich maar.

Dat gevoel moeten we alvast krijgen wanneer we beide concepts bekijken. Want jawel, Mercedes tovert twee varianten uit haar hoed. Een stevig offroad-georiënteerde variant met stevige banden en een meer stijlvolle versie met 83-duims velgen. Althans, zo lijkt het wel.

mercedes-concept-x-klasse

We moeten het Mercedes alvast gunnen, want de X-Klasse in concepttrim weet zijn Japans DNA goed te verbergen. Alleen moet het daarvoor wel een voorsteven van buitenaardse proporties creëren. Echt mooi durven we het niet noemen, al gaan we er prat op dat de productieversie ingetoomde verluchtingsgaten krijgt vooraan.

Nee, de reden waarom je de Mercedes onder de pick-ups zou kopen (want de Navara is er ook als Renault Alaskan afgeleide) is het interieur. Dat krijgt een serieuze make-over met hoogwaardige materialen (nappa, leder, gepolierd aluminium) en een zwevend infotainmentsysteem.

mercedes-concept-x-klasse

Onder de kap van deze concepts een 3-liter V6 gekoppeld aan vierwielaandrijving. Waardoor het hopen is dat de productieversie een zescilinder onder de kap zal krijgen. Bij Nissan hebben ze namelijk besloten om enkel nog viercilinders aan te bieden onder de kap van de Navara.

Eind 2017 staat de productieversie in een modderig hoekje bij de dealer.

mercedes-concept-x-klasse

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws