Mahindra doet X6'je met XUV Aero concept

mahindra-xuv-aero-2016_01

Het succes van de SUV's met coupé-allures is ook de Indische merken niet ontgaan. Mahindra toont op het New Delhi autosalon deze XUV Aero concept die 'de ziel van een jachtluipaard neemt en er een urban manifest van maakt'. Nou.

Wij zien er vooral een eigen interpretatie van oervader BMW X6 in, Mahindra spreekt van een SUV die het mondaine uitdaagt en nieuwe horizonnen verkent. Het is maar hoe je zo'n afgelijnde SUV omschrijft natuurlijk.

Wat ze bij Mahindra wel voor hebben op de BMW X6, Mercedes GLE Coupé en consorten is het feit dat deze concept er zowel als twee- en vierdeurs staat. Of we dan wel de één of de andere mooi vinden, daar zijn we nog niet helemaal uit. Net zoals bij de eerder voorgestelde KUV100 wordt het misschien wel eens tijd dat ze het opgekochte Pininfarina aan het werk zetten voor het design van de wagens.

mahindra-xuv-aero-2016

Motorisch gebruikt deze XUV Aero alvast een 2.2.-liter diesel met 210 pk waardoor 'ie onder de zes seconden naar honderd zou moeten snellen. Een adaptieve ophanging zorgt er dan weer voor dat je sportief de bocht om kan SUV'en. Kortom; wees blij dat we in Europa zoveel getalenteerde designers hebben...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws