Faraday Future toont op CES haar elektrische toekomst

faraday-future_01

Start-ups, niet alleen je neefje is er mee bezig, ook in de autowereld zijn ze schering en inslag. Het in LA gevestigde Faraday Future is er zo een. Hun doel? 'De gehele automobiele industrie naar de toekomst brengen'. Die toekomst zullen ze begin januari tonen op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Als je belooft, dan moet je ook kunnen leveren. Daarom is het niet altijd een goed idee om vanaf de start uit te pakken met straffe statements. Een denkpiste die ze bij Faraday Future niet meteen hanteren. Want de nieuwe autobouwer uit Los Angeles (VS) voelt zich niet verlegen om stevige taal te hanteren. Zo zijn ze erop gebrand om de gehele auto-industrie te leiden in de toekomst en zal hun eerste concept iets zijn dat de wereld nog nooit heeft gezien. Tja...

Weer een Tesla-rivaal

Iets specifieker zal Faraday Future een elektrische wagen voorstellen die volgens geruchten nog net iets sterker is dan de Tesla Model S 85 kWh. Niets nieuw, want ook Thunder Power' wist ons een soortgelijk verhaal te vertellen op het autosalon van Frankfurt dit jaar.

Die hadden een ex-ingenieur van Bugatti, Faraday Future pocht met namen zoals Nick Sampson (werkte aan chassis van Tesla Model S), Richard Kim (werkte aan BMW i3 en i8 concept), Silva Hiti (Chevrolet Volt) en Porter Harris (Space X). Op 4 januari krijgen we alvast hun study te zien die de autowereld op z'n kop moet zetten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws