Continental concept moet Lincoln terug op de kaart zetten

lincoln-continental-concept-2015_02

In de aanloop naar het autosalon van New York deze week heeft Lincoln de Continental Concept voorgesteld. Net zoals zijn voorvaders moet deze sedan in het hogere luxesegment gaan spelen.

Ook al heb je niets met Amerikaanse wagens, de Lincoln Continental is een klinkende naam. Geliefd door rappers en daarnaast de auto waarin president Kennedy werd vermoord. Nu ja, dat laatste klinkt niet meteen als goede reclame. Hoe dan ook was de Continental vergelijkbaar met de Mercedes S-Klasse aan deze kant van het water.

Na een stilte rond het naamplaatje komt Lincoln dit jaar terug met de Continental. Starten doen ze met de concept, het productiemodel zal volgend jaar in de showroom staan. De concept beschikt alvast over een on-duits uiterlijk en beschikt over glooiende, zachte lijnen. Vooraan stelen de chromen grille en LED-koplampen de show, achteraan noteren we doorlopende lichten en vier stevige uitlaten.

lincoln-continental-concept-2015

Echt showstelers zijn de deurhendels. Die zitten verzonken in de raamomlijsting en komen - net zoals bij de Tesla Model S - tevoorschijn wanneer nodig. Een fraai stukje design. Afwerken doet Lincoln met, naar Amerikaanse normen, relatief kleine 21-duims velgen.

Met champagne

Binnenin pochen de Amerikanen met stoelen die je op dertig (!) manieren kan verzetten, een passagiersstoel vooraan die helemaal vlak gaat met een druk op de knop en sfeerverlichting met een goud tintje. Nog wat gekker? Jazeker: het panoramisch dak kan dankzij slimme technologie donkerder worden (met een koeler interieur tot gevolg) en een champagnekastje ontbreekt niet in deze Continental.

lincoln-continental-concept-2015

Onder de kap komt een voor Lincoln exclusieve 3.0-liter V6 EcoBoost (Ford is het moederbedrijf van Lincoln). Wat de cijfertjes daarvan zijn, is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.

Een aardig alternatief voor de Audi A8, BMW 7 Reeks, Jaguar XJ of Mercedes S-Klasse, deze Continental?

lincoln-continental-concept-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
badm!ke 23:28
afbeelding van badm!ke

hey; een nieuwe Bentley

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws