Magna Steyr doet het nu ook zelf met Mila Plus Concept

magna-steyr-mila-plus-concept-02

Het Oostenrijkse Magna Steyr bouwt een hoop wagens in onderaanneming zoals de Aston Martin Rapide en de Mercedes G-Klasse. Af en toe kriebelt het echter om zelfs iets te creëren. Daarom dat ze in Genève de Mila Plus concept zullen voorstellen. Een plug-inhybride met strakke coupé-lijnen.

Zo om de drie jaar krijgt Magna Steyr zin om een conceptwagen te bouwen. Misschien deels om hun kunnen te tonen zodat merken beroep blijven doen op het Oostenrijkse bedrijf. Hun laatste creatie is deze Mila Plus concept. Een fraai getekende coupé die het midden laat tussen een Lotus Evora en een BMW i8.

Onder de kap een samenwerking tussen een verbrandingsmotor en een paar elektromotoren. Die eerste is een driecilinder waarvan ze de inhoud nog niet specificeren, de elektromotor zitten op de voor- en achteras. Wat het geheel moet opwekken vertellen ze ook nog niet, maar de sprint naar de 100 km/u klaart de Mila Plus in 4,9 seconden.

magna-steyr-mila-plus-concept

Daarnaast kan de gele coupé 75 kilometer ver geraken puur op de batterijen. De CO2-uitstoot ligt dan weer op 32 g/km. Cijfers waar je eigenlijk niets aan hebt, want het bedrijf heeft geen intentie om een productieversie te creëren van deze Mila Plus.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws