Terug uit de doden: Lister droomt van hypercar

lister-concept-2014_02

Het Britse Lister komt terug uit het dodenrijk met een droom om de snelste hypercar ter wereld te bouwen. O ja, daarvoor heeft het wel investeerders nodig...

Een stevig raceverleden gekoppeld aan slechte marketing, zo kan je Lister samenvatten. het Britse merk werd in 1954 opgericht door coureur Brian Lister met maar één doel; competitieve racewagens bouwen. Met wisselend succes. Zo was er een reeks wagens gebaseerd op Jaguars om dan in 1993 tot het hoogtepunt te komen in de vorm van de Storm. Een racewagen voor de openbare weg die van de grond af werd gebouwd door Lister. Onder de kap een gigantische 7.0-liter V12 van jaguar. Met een kostenplaatje van zo'n 350.000 dollar werden er maar 4 gebouwd. Zonde, want door het lage gewicht snelde de Storm in 4,1 seconden naar de honderd. Daarmee was hij tot de komst van de Brabus Rocket in 2006 de snelste vierzitter ter wereld.

De laatste jaren was het echter meer dan stil rond het merk. Tot nu dan, want huidige eigenaar Lawrence Whittaker droomt van een spirituele opvolger van de Storm. Daarvoor heeft hij wel hulp nodig van investeerders. Om die wat warm te maken stuurt hij alvast volgende schetsen de wereld in. Dat het ze gaat lukken om een hypercar te commercialiseren... we betwijfelen het. Maar hey, wonderen bestaan natuurlijk.

lister-concept-2014_02

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws