Future Truck 2025: Volgens Mercedes rijdt toekomstige truck vanzelf

mercedes-future-truck-2025-6

Tweejaarlijks vindt in Hannover de IAA voor bedrijfswagens plaats. Het was op dat salon dat Mercedes zopas de Future Truck 2025 voorstelde. Die ziet er niet uit als een raket op wielen, maar krijgt toch wat nieuwigheden waar je je ogen van opentrekt.

Af en toe komt er zo eens een studiemodel in de truckwereld, veel minder vaak dan in de personenwagenwereld het geval is. Als een merk als Mercedes tijd en energie in zulk een model steekt, kan je er prat op gaan dat er een hele hoop technologie in verwerkt zit.

Wat dacht je bijvoorbeeld van autonoom rijden, tot een snelheid van 80 km/u? Het systeem werd al uitgetest op de A14 in het Duitse Magdeburg. Volgens Mercedes werkt het systeem onafhankelijk van het verkeer en kan het de snelheidslimieten moeiteloos respecteren.

Maar behalve het autonoom rijden integreert Mercedes ook de Blind Spot Assist op deze truck. Een dodehoekhulp dat eerder al op personenwagens haar intrede maakte. Met behulp van een hoop radars en camera's is de vrachtwagen ook in staat om automatisch afstand te houden tot de voorligger. Daardoor zouden veel ongevallen veroorzaakt door menselijk falen tot het verleden gaan behoren. Het systeem communiceert over de bewegingen van de vrachtwagen met voertuigen in een straal van 500m en anticipeert op de bewegingen van die voertuigen. Zo wordt invoegen op de snelweg eenvoudiger en worden plotse files ook eerder geregistreerd.

mercedes-future-truck-2025

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws