Ford niet op Parijse autoshow

ford-ecosport-facelift-autosalon-brussel-2016_8_van_9

Ford zal niet te zien zijn op het autosalon van Parijs. Dat weet Automotive News te melden. Het merk wil specifiek gaan kiezen welke locaties hun primeurs krijgen, en daar hoort Parijs niet bij, tenminste niet dit jaar.

De autoshows van Parijs, Genève en Frankfurt zijn de bekendste in Europa. Ons vind je er ook elke keer weer. Dit najaar vindt het autosalon in Parijs opnieuw plaats, maar daar zal ditmaal geen Ford te zien zijn. Tenminste: geen Europese delegatie, want de nationale invoerder kan alsnog beslissen een stand op te zetten.

sweet spot

Ford geeft als reden dat ze kiezen op welke locaties ze hun nieuwigheden willen laten zien. En dit jaar valt het salon van Parijs niet op een moment dat ze iets nieuws te tonen hebben. Wel kiezen ze ervoor om hun zaken te laten zien op niet-autogerelateerde shows, zoals de Consumer Electronics Show in Las Vegas in januari en de Mobile World Congress deze maand in Barcelona.

"It's about picking the right place and right way to deliver your news," klinkt het bij monde van een woordvoerder van Ford Europa. "Paris didn't hit the sweet spot."

Ford is overigens niet het enige merk dat Parijs overslaat. Eerder besloot Volvo ook al om één autosalon per continent aan te doen, zij kozen voor Genève. Mini zal dan weer niet te zien zijn in Genève dit jaar. Ook heel wat kleinere automerken laten af en toe een salon aan zich voorbijgaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws