Live in Genève 2015: Mercedes G 500 4x4² concept

mercedes-amg-4x4_2-geneve-2015-100

Opnieuw een prestigeproject van Mercedes. Nadat het een Mercedes G-klasse tot leven bracht met zes wielen, zegt het datzelfde trucje te kunnen overdoen met vier wielen, in het kwadraat. Maar kennis met het G 500 4x4² concept.

Zoals de naam doet vermoeden zien we voorlopig nog een concept. Maar de Duitsers zijn heel duidelijk over de toekomst ervan. De wagen komt er en zal er uitzien zoals hij hier nu getoond wordt. Een productieklaar concept dus.

De G-klasse heeft een enorme cultstatus vergaard, dat zeiden we onlangs nog in onze rijtest met de GLA45 AMG. En die G-klasse gebruiken ze graag voor extremere varianten als deze. Niet extreem off-road, Mercedes ziet dit eerder als een sportwagen dat terreinwagen.

mercedes-amg-4x4_2-geneve

Dat heeft alles te maken met de 4.0 liter V8 die 422 pk ter beschikking heeft onder de kap. De G 500 4x4² krijgt een herziene ophanging, twee veren en dempers per hoek en een niet subtiele verhoging van de wagen zelf. Ze mogen het dan wel bestempelen als sportwagen, de bodemvrijheid van 45 centimeter doet anders vermoeden.

Inzake looks zit de G 500 4x4² is hetzelfde schuitje als de zesvoetige grotere broer. Ook hier een AMG-kit, carbon wielkasten, gifgele lakkleur, LED-verlichtin op het dak en 22-inch schoenen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws