Live in Genève 2015: Aston Martin Vulcan

aston-martin-vulcan-geneve-2015-100

In Genève heeft Aston Martin deze exclusieve Vulcan op de stand staan. De zeldzaamste Aston Martin die momenteel in productie is, en dat zal nog een tijdje zo blijven vermoeden we.

Supercars bouwen is op zich niet de moeilijkheid, een merk bouwen waarnaar mensen snakken is veel moeilijker. En om zo'n merk op te bouwen moet je erg exclusief speelgoed hebben waar slechts enkelingen van zullen kunnen proeven.

Daarmee hebben we het niet over de Aston Martin Vantage of Rapide, want die zijn te doorsnee in supercarland, we spreken wel over deze Aston Martin Vulcan, een circuitmonster dat in het rijtje past van de Ferrari LaFerrari FXX K en McLaren P1 GTR.

Slechts 24 personen zullen zichzelf eind dit jaar eigenaar van een Aston Martin Vulcan kunnen noemen. Jammer genoeg zullen we de wagen nooit op de openbare weg zien. Aston Martin houdt het gevaarte in de eigen garages en organiseert trackdays voor de eigenaars. Aston Martin organiseert wel eerste enkele oefensessies met gewoner materiaal zoals de Vantage V12 of One-77.

 aston-martin-vulcan-geneve

Op foto zag hij er al straf uit, hier op de beursvloer is dat niet anders. De Vulcan is een erg indrukwekkend apparaat.

Onder de kap lepelde Aston Martin een 7.0 liter V12 gekoppeld aan een sequentiële zesbak en goed voor meer dan 800 pk. Net omdat de Vulcan gebouwd is voor op het circuit is de vollegde monocoque uit carbon en is de ophanging volledig aan te passen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws