Live in Brussel 2015: Mazda Mazda6 facelift

mazda-6-wagon-autosalon-brussel-2015-foto-104

Mazda stak een groot deel van haar gamma in een nieuw jasje. Dat is voor de Mazda6 niet anders. Uiterlijk zal je het niet meteen merken, maar binnenin is het een serieus verschil.

Niet dat er iets mis wat met het interieur van de Mazda6, maar sinds de lancering van de Mazda3 kon het profiteren van de nieuwigheden daar. Dat merk je ook, want de 6 krijgt opgewaardeerde materialen, een head-updisplay (optioneel) en een zwevend infotianmentscherm met MZD Connect. De handrem wordt met de facelift ook naar de eeuwige jachtvelden gesmeten, die maakt plaats voor een elektronisch exemplaar.

Led-lijn

Uiterlijk moet je er al bijna het vergrootglas bij nemen. Vooraan vallen de zwierige puntjes richting de koplampen harder op. Met rede, want die schijnobjecten maken gebruik van nieuwe LED-lijntjes. Achteraan zijn er ook nieuwe lichten merkbaar.

Nu ook met vierwielaandrijving

De onderhuidse nieuwigheden zijn beperkt, maar toch het noteren waard. Zo komt er een 2.5-liter benzine beschikbaar die vooral voor de Luxemburgse markt interessant is. Verder neemt Mazda het vierwielaandrijvingssysteem van de CX-5 en ploft het onder de 6. Het systeem kan je wel enkel combineren met de dieselmotor.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Jensd 10:33
afbeelding van Jensd

Veruit de mooiste in zijn segment

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws