Live in Brussel 2013: Audi SQ5 TDI

Audi SQ5 TDI Brussel 2013

Audi nam hun nieuwste übersuv mee naar het autosalon van Brussel, de SQ5 TDl. Zoals de naam doet vermoeden is het geen model met benzinemotor, wel met een dieselmotor. De SQ5 TDI, die de S-versie is van de Q5, is dan ook de eerste uit de S-modellijn die een diesel onder de motorkap krijgt.

Onder die motorkap zit niet zomaar een diesel, wel een 313 pk & 650nm sterke 3.0 BiTDI. Het sprintje naar de honderd klokt hij af op 5,1 seconden en de topsnelheid is, volgens het herenakkoord, begrenst op 250km/u.
Het verbruik zou, dankzij de dieselmotor, rond een acceptabele 7,2l/100km. Een sterk cijfer voor deze krachtpatser.
De kracht gaat, zoals we van Audi gewoon zijn, naar de vier wielen en schakelen doe je met de tiptronic versnellingsbak.

Audi SQ5 TDI Brussel 2013

Uiterlijk merk je de, typisch voor de Audi S-versies, vier ronde uitlaatjes op. Verder werd de wagen 30mm dichter bij moeder natuur gelegd en krijg je standaard 20 inch velgen. Qua kleuren heb je de keuze uit Estoril Blue (lees: blauw) en Panther Black (lees: zwart).

Binnenin wordt er lustig met S-logo's gegooid en krijg je schakellepels en pedalen met een aluminium finish. Draaien doe je aan een sportiever stuurtje dan dat in de reguliere Q5.

Met een SQ5 TDI mag je nog altijd 2.400 kilogram trekken en kan je nog altijd tot 1.560l aan bagage kwijt in de koffer.

Prijzen beginnen bij 62.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws