Officieel: Mercedes SL65 AMG (2012)

In Genève dit jaar stelde Mercedes de SL63 AMG voor, met een 5.5 V8 in het vooronder. Vandaag maken ze de eerste details bekend, inclusief beeldmateriaal, rond diens grotere broer, de SL65 AMG. Onder diens kap schuilt de 6.0 liter grote V12. Dat blok is goed voor niet minder dan 630 pk en 1.000 Nm koppel. Met die cijfers knalt hij naar 100 km/u in amper 3,9 seconden. De topsnelheid bedraagt 300 km/u. Al dat moois zullen ze voorstellen op de autoshow van New York in April.

De SL65 werd alles samen 115 kilogram lichter dan zijn voorganger. Dat hebben ze vooral te danken aan een nieuw volledig uit aluminium gehouwen chassis. Op technisch vlak is verder de versnellingsbak opmerkelijk gewijzigd. Het vorige model was nog gekoppeld aan een vijftraps versnellingsbak, aangezien dat de enige was die met het vermogen overweg kon. Nu stellen ze de nieuwe SL65 AMG voor met een zeventraps versnellingsbak.

Optisch merken we vooral de nieuwe snoet op. De horizontaal in twee gesneden grille vooraan is het nieuwe gezicht van, en voor, AMG. Binnenin vallen uiteraard lederen stoelen op samen met een Bang & Olufsen surround system, carbon afwerking en de nieuwste versie van Mercedes' Command Infotainment software.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 10:42
afbeelding van Wim

I like, gewoon, omdat het kan :)

BDM 10:50
afbeelding van BDM

*Kwijl*

Kevin300 13:21
afbeelding van Kevin300

dikke bak verdomme

Vale46 18:15
afbeelding van Vale46

De neus vind ik maar niks, maar voor de rest is het echt dé Ubermercedes! :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws