Officieel: Volvo V40

We hebben er lang om geroepen maar hier is hij dan eindelijk, de Volvo V40. De opvolger van de S40 en V50 is volledig rond Volvo's nieuwe 'Designed Around You'-principe ontworpen. Volvo pompt een rijk motorengamma onder de kap, gaande van een D2-diesel met een uitstoot van 94 g/km tot een T5 turbo voorzien van 254 pk.

Volvo

Alle varianten krijgen stop-start en een regeneratief remsysteem. Opvallend is dat Volvo nog steeds

een vijfcilinder in het motorengamma heeft zitten, al is ons niet duidelijk of deze ook voor Europa bestemd is. Volvo doet nog steeds denken aan veiligheid en ook deze V40 is uitgerust met het Pedestrian Detection en Full Auto Brake-systeem. Een voetgangersairbag, Lane Keeping Aid en een Park Assist Pilot om parallel parkeren te vereenvoudigen zijn ook aanwezig. Volvo wil 90.000 V40's per jaar gaan produceren in de fabriek te Gent. 85 procent daarvan is bestemd voor de Europese markt. De prijzen kan je hier terugvinden.

De productie gaat van start in mei, de presentatie vindt plaats op het Salon van Genève.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Challanger 20:32
afbeelding van Challanger

Zoals ik al eerder vermeld heb bevallen de looks me niet maar het is dan toch nog veel creatiever dan het copy/paste gedoe van saaie nokel Audi. Kan wel commerciëel scoren.

Techno Patat 15:05
afbeelding van Techno Patat

Idd challanger! Volvo heeft knappere auto's (S en V60), maar dit springt er uit op een manier die iedereen denk ik wel kan apprecieren! Zeker in vergelijking met de saaie duitser!

Nu nog een R-design kitje en je zit met een schoonheid! (zelfde verhaal met de S60, het is iets anders als de gewone versie, maar een schoonheid met R-design)

Kevin300 17:57
afbeelding van Kevin300

ik vind deze werkelijk prachtig, dit zou een hele goede kanshebber zijn voor mij als ik voor een nieuwe auto zou gaan kijken ! vast en zeker

MichelAngelo 10:25
afbeelding van MichelAngelo

jajaja... ze beginnen op iets te trekken anno 2012! :-D neeje serieus, knappe Volvo, Kudos!!

Kenneth bril 01:16
afbeelding van Kenneth bril

Mooie wagen inderdaad , spijtig dat er weer van het begin geen r design kit bijkomt . Komt later zoals gewoonlijk . En ik heb nu een V50 met een baby van 3 maand , en ik vind men koffer nu al naar de kleine kant . Wat gaat dit dan zijn bij de V40 ? Even groot of kleiner ?

Wim 09:50
afbeelding van Wim

Ik schat ongeveer dezelfde grootte, die van de V50 is idd niet heel groot

Anonieme gebruiker 21:20
afbeelding van Anonieme gebruiker

de koffer van de V40 is een stuk kleiner. Ben deze week gaan kijken aar de V50 (V40 is nog nergens in België te zien) en die heeft volgens ij een ruime koffer. Vraag me af welke auto er een grotere heeft...
De V40 is volgens de verkoper vergelijkbaar met een A3 en dat is maar een kleine koffer :(
Verder een hele mooie auto volgens mij...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws