Officieel: Volvo XC60 Plug-in Hybrid Concept

Na de hybride Volvo V60 heeft Volvo nu ook de XC60 Plug-in Hybrid Concept klaar. Denk niet dat dat een afkooksel is van de V60, want die had een dieselmotor onder de kap. De XC60 plug-in Hybrid krijgt een benzinemotor, bijgestaan door een elektromotor. Een 2.0 viercilinder zorgt voor 280 pk en 380 Nm op de voorwielen. Daarachter zit een elektromotor die 50 kW en 200 Nm op de achterwielen overbrengt. Om de benzinemotor bij te staan voorziet Volvo nog een extra een 33 kW en 150 Nm sterke elektromotor. In totaal biedt Volvo dus 350 pk aan op deze Plug In Hybrid.

Volvo

Volvo neemt voor deze plug in hybride het rijconcept van de V60 over. Zo vinden we drie verschillende rijmodi: Power, Hybrid en Pure. De eerste krijgt de volledige 350 pk ter beschikking en spurt in 6,1 seconden van 0 naar 100 km/u. De tweede is een hybridemodus, zoals de naam het zegt, waarbij de wagen 2,3l/ 100 km verbruikt en de elektro- en benzinemotor efficiënt samenwerken. Volvo beweert daarbij dat een rijbereik van 960 km mogelijk is. Wie de Pure-modus kiest, gaat volledig elektrisch rijden. De radius bedraagt 55 kilometer, opladen gaat in 3,5 uur via het gewone stroomnet.

De Volvo XC60 Plug In Hybrid Concept zal worden voorgesteld op het Salon van Detroit dat over een paar dagen zijn deuren opent.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws