Opgebruikt: BMW ziet geen toekomst in i3 en i8

bmw-i8-spyder

De ecologische proeftuin van BMW, de i-Reeks. Alle geruchten lijken er echter op te wijzen dat het bij proeven zal blijven, want BMW ziet geen toekomst in de i3 en i8. Al zit daar een doordachte strategie achter.

Het gerucht doet al langer de ronde maar werd nog maar eens bevestigd tijdens de NAIAS in Detroit; de toekomst van de i3 en i8 hangt aan een zijden draadje. Het is te zeggen; bij BMW zien ze geen reden om nieuwe generaties van deze wagens te bouwen. Of om designer van de i-divisie Domagoj Dukec te citeren: 'De i8 heeft zijn doel bereikt. Waarom er nog één bouwen?

Niet echt een complete verrassing natuurlijk. Want bij de oprichting van het i-submerk was al duidelijk dat de modellen vooral moesten dienen als een technologische showcase voor BMW. Conceptwagens die je daadwerkelijk kan kopen, zeg maar. De daar opgedane ervaring kon dan gebruikt worden in de reguliere productiemodellen. Denk maar aan de huidige iPerformance-lijn bij BMW, plug-inversie van bestaande modellen zoals de 5 Reeks en co. En o ja, de met koolstofvezel versterkte structuur van de 7 Reeks.

Nu, zowat een decennium na het bedenken van de i-strategie zijn elektrische varianten van gewone modellen gemeengoed in het straatbeeld. Waardoor BMW eerder haar heil ziet in een elektrische versie van de X3 (tegen 2020, jawel) dan een SUV bouwen voor de i-afdeling. Al geven ze bij BMW het i-submerk niet helemaal op, want het is de perfecte proeftuin voor nieuwe technologische innovaties. De i3 als elektrische wagen, de i8 als sportieve plug-in en de toekomst? Wie weet. Misschien een i5 op water- of sterrenstof?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
jre 16:38
afbeelding van jre

BMW heeft volgens mij de kans laten liggen om met een volledig elektrische i5 een Tesla-concurrent neer te zetten. De aandrijflijn en de interieurstijl van de i3 in het groot, verpakt in een vijfdeursberline van het formaat van een 6 GT.

Nick 02:30
afbeelding van Nick

Met de lijnen van een 6 gran coupe een teslakiller bouwen ... BMW kan het , maar er zitten te veel idioten op de conceptuele vloer. BMW is al een tydje zijn weg kwijt

Mathieu 12:37
afbeelding van Mathieu

En toch worden er elk jaar meer en meer BMW's gekocht/geleased. ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws