Volkswagen beperkt Golf-varianten na facelift

volkswagen-golf-2013-2.0-tdi-dsg-13

De Volkswagen Golf is zoetjesaan toe aan een tussentijdse modelupdate. Van die modelupdate zou Volkswagen gebruik maken om het aanbod op te breken.

Dieselgate laat duidelijk haar sporen na bij Volkswagen. Want de Duitsers willen overal besparen, nu ze met de opkuis van het schandaal rond sjoemelsoftware zitten. Eén van de mogelijk posten om op te besparen is het modellenaanbod. Was het tot vorig jaar nog bon ton om elke week een nieuw segment uit te vinden, dan gaat Volkswagen binnenkort serieus wat inperken qua aanbod.

Welke versies Volkswagen eruit gaat gooien, is nog niet bekend. Maar kijken we naar de verkoopscijfers, dan zien we dat de Golf Cabriolet waarschijnlijk uit het gamma zal verdwijnen. Ook de Golf Alltrack zouden ze in Wolfsburg wel eens kunnen schrappen, net als de Sportsvan. Of ook de driedeurs Golf verdwijnt, is nog niet geweten. De driedeurs doet het al lang een pak minder goed dan de vijfdeursversie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Adriaan 21:28
afbeelding van Adriaan

Van een dubieuze tittel gesproken, en het gaat niet eens over de golf variant :p

Sven 10:09
afbeelding van Sven

eentje die we niet konden laten liggen :)

"OpkuisGolf in Golf-gamma" was ook een kanshebber.

Adriaan 09:07
afbeelding van Adriaan

Ik hoop vooral eigenlijk dat ze met meer cng of lpg modellen komen, in duitsland kan je bijna elk model als bifuel of cng model kopen, waarom niet in Belgie?

Adriaan 13:01
afbeelding van Adriaan

Dan zie ik nog altijd niet in waarom het brol is, en waarom wij geen betaalbaardere alternatieven zouden mogen hebben dan enkel "naft". Goed wetende dat een cng en lpg motor nog altijd een benzine motor is die omgebouwd is om een alternatief te kunnen verdragen.
En dat wij als europeaan geen effect hebben op de wereld is deels waar maar even goed uw hoofd in het zand steken hoor ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws