Yes, dit is de nieuwe E63 AMG (2017)

2017-mercedes-amg-e63-sedan_18

De nieuwe E-klasse AMG is er. Daar kan je als Autofan niet anders dan warm van worden. Een dikke sedan met genoeg plaats om heel de familie in onder de 4 seconden naar 100 km/u te hyperdriven.

De nieuwe E63 AMG is verkrijgbaar in twee varianten. 563 pk in standaard trim en 604 pk in "S" vorm. Beiden beschikken ze uiteraard over de 4 liter twin-turbo V8. In combinatie met de nieuwe 9-traps automaat vliegen ze respectievelijk in 3,5 en 3,4 naar de 100. En ja, dat is sneller dan de Mercedes-AMG GT

De nieuwe hyper-E heeft tegenwoordig standaard 4MATIC-vierwielaandrijving, maar tegelijkertijd toch achterwielaandrijving. Mercedes heeft er namelijk voor gezorgd dat maar liefst 100% van de kracht naar de achterwielen gedirigeerd kan worden. Het enige wat je moet doen om deze Drift modus te activeren is Race modus selecteren en aan de paddles trekken. Plezier voor heel het gezin.

2017-mercedes-amg-e63-sedan

Zoals je kan zien kan je deze E makkelijk onderscheiden van zijn mindere broers. Hij krijgt een heel nieuwe voor- en achterbumper, een dik V8 BiTurbo logo op de zijkant en binnenin is het al carbon wat de klok slaagt. De Mercedes-AMG E63 AMG en E63 S AMG zullen hun debuut maken in november op de LA AutoShow en zal in de zomer van 2017 pas echt gelanceerd worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Carlos 11:52
afbeelding van Carlos

ik vind de diffuser/bumper heel hard trekken op dat van hun tuning collega's uit Bottrop. Lang niet slecht natuurlijk :-p.
Benieuwd naar de break versie!

Wim 12:24
afbeelding van Wim

ik vind hem redelijk schitterend, en ik ben niet voor zwarte accenten :)

Carlos 12:43
afbeelding van Carlos

Zwart nog cava. Die blauwe verlichte? strip... Ah bwa :-/

Techno Patat 17:37
afbeelding van Techno Patat

Ik vind hem ook redelijk schitterend zie :-)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws