Officieel: Volkswagen Tiguan krijgt GTI- en GTD-infusie (2016)

vw-tiguan-gti_gtd_01

Ze plakken de letters niet achterop maar met een 240 pk sterke diesel en 220 pk sterke benzine in het vooronder van de nieuwe Tiguan spreek je eigenlijk van een GTI en GTD. Op zoek naar wat meer pep in je SUV? Zoek niet verder.

Het voordeel van een resem aan motorblokken op schap hebben liggen; als het past en de boekhouders geven groen licht, dan kan het gewoon. Zo ook bij de Tiguan, want die valt vanaf vandaag te bestellen met twee nieuwe topmotorisaties die standaard aan 4Motion-vierwielaandrijving en DSG-automaat worden gehangen.

Zo kunnen benzinesnuivers gaan voor een 220 pk sterke 2-liter turbobenzine (7,8 l/100 km en 180 g/km C02). Een blok dat we uiteraard kennen vanuit de Golf GTI en consorten. Die hatchback snelt ermee in 6,5 seconden naar de honderd. De Tiguan, die moet geen millitiende laten vallen, want hoewel iets potiger zorgt de vierwielaandrijving voor een identieke sprinttijd.

Dieselstoof

Echt interessant wordt het misschien pas met de 'GTD'-variant. Blok van dienst is een biturbo 2-liter TDI met 240 pk en 500 Nm (6,4 l/100 km en 167 g/km CO2). Een krachtbron met genoeg koppel om een klein huis aan de trekhaak van je Tiguan te hangen. Straf genoeg is 'ie evenzeer goed voor een sprint naar de honderd van 6,5 seconden.

Belgische prijzen zijn op moment van schrijven niet bekend, Duitse wel. Daar ben je minstens 39.635 euro kwijt voor de benzine en 42.700 voor de diesel. Reken daar ruwweg 3.000 euro bij met het transport naar ons land.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 20:00
afbeelding van Wim

best dik eigenlijk :)

Carlos 22:03
afbeelding van Carlos

Best wel leuk idd.

Carlos 22:03
afbeelding van Carlos

Best wel leuk idd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws