Officieel: Nieuwe Volkswagen Crafter tikt elk vakje aan (2016)

volkswagen-crafter-2016_01

Drie verschillende lengtes, evenveel verschillende hoogtes, vier motorisaties en zowel in voor-, achter- als vierwielaandrijving beschikbaar. Polyvalentie ten top bij de nieuwe Volkswagen Crafter.

Een gloednieuwe generatie busje, wees maar zeker dat verschillende bedrijven er een snellere hartslag van krijgen. Kijk je even naar de specificaties van de nieuwe Crafter, dan begrijpen we perfect waarom. Want de keuzemogelijkheden laten een Audi A8 wat magertjes ogen.

Oké, misschien wat overdreven maar geef toe; kan je een A8 met voorwiel, achterwiel of 4Motion-vierwielaandrijving bestellen? Wel, de Crafter alvast wel. Daarnaast krijg je nog de keuze uit een manuele zesbak of een DSG-automaat. Die moet je dan weer koppelen aan 4 versies van de EURO 6 2-liter TDI (EA288 Nutz). Daarbij gaat het over vermogens van 102 pk, 122 pk, 140 pk en 177 pk.

volkswagen-crafter-2016

Korte Frans of Lange Jan

Ben je door de aandrijvingskeuzes geworsteld, dan moet je nog even denken aan de proporties. Want drie verschillende lengtes en drie verschillende hoogtes zijn beschikbaar. Exacte dimensies geeft VW op dit moment evenwel nog niet mee. Wel zijn ze fier op het weerstandcoëfficient van 0.33 Cx.

volkswagen-crafter-2016

Visueel geniet de Crafter van een wat strakkere vormgeving met optioneel LED-koplampen. Hoeveel klanten - lees: bedrijven - daar echt voor opteren, dat is natuurlijk nog de vraag. Qua technologie valt er adaptieve cruise control, rear traffic alert en zijwindcompensatie te rapen. De nieuwe Crafter zal van de band rollen in een gloednieuwe fabriek in Polen.

 volkswagen-crafter-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Jelle DR 09:10
afbeelding van Jelle DR

Mooie bus of van. Wel benieuwd naar de foto's van de basis versie.
Hopelijk doen ze iets aan de kwaliteit, tegenwoordig is het niet veel soeps meer. Wij hebben met de Sprinter uit 2007 heel veel in de garage staan. Een van onze sprinters is zelfs door en door rot boven de wielkasten. Je kan gewoon je vuist door het plaatwerk steken.

Zegt heel veel over de kwaliteit van het staal dat werd gebruikt. Gelukkig gaat VW voor een nieuwe fabriek. Over onze nieuwe sprinter kan ik tot nu toe niets verkeerd zeggen. Al stoor ik me wel mateloos aan al die technische snufjes.

Sven 10:09
afbeelding van Sven

Voor de vorige Crafter en Sprinter werkten Volkswagen en Mercedes samen.

John 10:47
afbeelding van John

Ik mis toch wel de stoere velgen van op de teaserfoto's enkele weken geleden. :-D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws