1 op 3 chauffeurs in ochtendspits niet op weg naar werk

volvo-file

We vertellen niets nieuws door te zeggen dat we in ons Belgenland met een heus fileprobleem zitten rondom belangrijke steden. Wel nieuw is het feit dat 34 procent van de bestuurders die mee in de dagelijkse ochtendspits staan eigenlijk niet op weg zijn naar het werk. Een reden te meer voor Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) om rekeningrijden in te voeren.

34 procent van de chauffeurs die 's ochtends mee in de spits staan zijn eigenlijk niet op weg naar het werk. Die straffe conclusie komt naar boven uit een onderzoek dat de federale overheidsdienst Mobiliteit deed naar het woon-werkverkeer in België. Denk die 1 op 3 dus weg 's ochtends en in principe heb je geen files meer.

Vergrijzing

Het percentage valt deels te verklaren door de steeds actievere ouderen op de baan. De vergrijzing zeg maar. Voor je echter de banden van alle Opel Astra's met Radio 2-sticker achterop gaat plat steken; veel van die ouderen nemen de taak op zich om kleinkinderen af te zetten aan de schoolpoort. Desalniettemin vindt Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) dat we allemaal beter moeten nadenken over wanneer we de baan op trekken. Of anders gezegd; rekeningrijden invoegen om de filelast te verlagen.

Zo vindt Weyts het een goed idee om chauffeurs meer te laten betalen tijdens de spits. Als je op die manier al de helft van die 34 procent van de baan kan houden, dan wordt er al veel fileleed opgelost, aldus Weyts.

Een goed idee?

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Anon 18:56
afbeelding van Anon

We leven nu eenmaal in een land waar de vakbonden heersen en werken een vuil woord is. Mag dan ook niet verbazen dat werken nog zwaarder belast wordt ( want dat is waar rekeningrijden op neer komt). De ambetantenaren zullen er geen last van hebben in hun 9 to 4 stramien en gebouwen die vaak aan een station grenzen. Die hebben de luxe dat openbaar vervoer effectief bruikbaar is voor hun.

Voila, lekker zwart wit

Davy 02:58
afbeelding van Davy

Ja! wat denken ze wel niet!
Alleen degenen die stuks maken en alleen maar werken kennen, daar gaat het toch om!
Omdat je je blauw betaald aan belasting wilt niet zeggen dat je je ook nog eens vrij mag verplaatsen he! Nee de wegen zijn niet van iedereen! Die "andere" mensen moeten maar binnenblijven of 's nachts verplaatsen, wanneer er niemand last van heeft...
De realiteit, de infrastructuur, daar word NIET over gepraat!
In ELK dorp of elke STAD is het van hetzelfde, Alles volbouwen en nog meer bijbouwen op diezelfde wegen die ervoor al nok vast zaten..
Nooit word de infrastructuur aangepast, zelfs niet als die al acuut dicht slibden alvorens er 'tig' woningen/bouwen bijkwamen/komen..

Mathieu 12:31
afbeelding van Mathieu

Wat een kloteland is dit aan het worden!

Iedereen die hier reeds iets gepost heeft, heeft gelijk.
ik heb ook (2 kleine) kinderen, en zonder mijn ouders stonden mijn vrouw en ik nergens.
De woensdag is de school gedaan om 11u45. De andere dagen om 15u45. Wij werken allebei full time zoals velen, dus kunnen die uren onmogelijk halen. Mijn moeder komt de kindjes halen op woensdag en wij gaan ze daarna halen bij mijn ouders. De andere dagen komt mijn moeder ze halen en gaat ze bij ons thuis wachten tot wanneer wij thuis zijn. Anders moeten ze in de opvang en mogen we betalen, zowel s'morgens als s'avonds. Voor 2 kindjes lopen deze kosten mooi op. maar als rekening rijden er door komt, dan ga ik niet vragen aan mijn moeder om extra verplaatsingen te doen, en dan zal het voor hen elke dag opvang worden.
Als ik klein was, dan was dit tenminste nog gratis.

En inderdaad, over infrastructuur aanpassen praten ze niet, enkel over betalen. En praten ze er wel over, dan duurt het 10j, en na 10j onderzoek en studies mag het weer opnieuw onderzocht worden.
België is op dat vlak een zeer slechte leerling.

Jelle DR 01:27
afbeelding van Jelle DR

Wat een bende ...
De weg is voor iedereen! Of je nu voor slavernij of vrije tijd de weg over moet, dat mag geen knijt uitmaken. Hoelang blijven we als burger zo braaf en gehoorzaam? 't Wordt tijd dat iedereen stopt met officieel te werken, belastingen te betalen en zijn boetes de vuilbak inkiepert.

Ok, dit mag dan hard en onrealistisch klinken, maar beschouw het als wake-up call. We mogen dit niet langer pikken. We moeten het Westen terugpakken. Weg met die hxxren van de elite en de bankiersfamilies. Het enige wat ze doen is ons volledig in hun macht brengen, onze vrijheden afnemen en ons dom houden met gadgets en tv. Jammer dat nog te weinig mensen dit inzien en beseffen dat we werken voor een stel oorlogzuchtige beesten. Reeds in de 20ste eeuw hebben ze het bewezen wie ze zijn. Miljoenen onschuldige slachtoffers misbruikt en afgemaakt (daarna zelf in verschillende steden standbeelden krijgen), olie leveren aan Duitsland tijdens WOII, het instandhouden hun "order by chaos" strategy, ons tegen elkaar opzetten, onze geesten bespelen met het uitvoeren van valse vlag operaties.

En wij moeten dit blijven slikken? No way! Als we allemaal samenspannen zijn ze niets meer.
En aan de politie, jullie zijn niets meer dan ons. Jullie zijn het zelfde lot beschoren. Jullie mogen dan wel een zogezegd een machthebbende functie uitvoeren, maar jullie zijn in hun ogen ook maar kanonnenvoer. Ok, jullie doen jullie werk, maar denk niet dat ze om jullie geven. Beter sta je aan de kant van het volk. Wordt toch eens wakker allemaal...

Ik denk dat er reeds genoeg voorbeelden zijn, dus hoe meer we onze ogen beginnen open te doen voor de echte terroristen, hoe meer kracht we terug zullen winnen. Btw zoek eens de echte reden op waarom Kadaffi weg moest... :-) Haha democratie, en de media ons maar dom houden. Power to the people!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws