Kies maar: Audi A4 of BMW 3-reeks

In goed twee weken werden beide topmodellen vernieuwd. De ene kreeg een nieuwe generatie, de andere mocht rekenen op een facelift. De BMW 3-reeks mocht rekenen op veel aandacht en kon (bijna) iedereen bekoren met zijn nieuwe looks. De A4 moest het met wat minder stellen. Hoewel evenveel mensen interesse hebben, lijkt Audi de x-factor te zijn verloren de laatste jaren, terwijl BMW die terug lijkt op te pikken. Veel fanboys hopen we hier niet mee te bereiken, wij willen een beargumenteerde mening horen. Wat kies jij, een Audi A4 of BMW 3-reeks. Beiden Deutsche Gründlichkeit, maar een totaal verschillend karakter.

kies maar: audi A4 of bmw 3-reeks
kies maar: audi A4 of bmw 3-reeks
kies maar: audi A4 of bmw 3-reeks
kies maar: audi A4 of bmw 3-reeks
kies maar: audi A4 of bmw 3-reeks
kies maar: audi A4 of bmw 3-reeks
kies maar: audi A4 of bmw 3-reeks
kies maar: audi A4 of bmw 3-reeks
kies maar: audi A4 of bmw 3-reeks
kies maar: audi A4 of bmw 3-reeks

Laatst gepubliceerd

Reacties (32)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 12:16
afbeelding van Anonieme gebruiker

Een BMW rijdt sowieso veel beter dan eender welke Audi (alleen al doordat het een achterwielaandrijver is), en heeft daarbij bakken meer karakter. Een BMW heeft een ziel, waar Audi een emotieloze rijbeleving inhoudt. Doet alles perfect, maar die glimlach die een BMW op je gezicht tovert blijft achterwege.
Audi is bovendien qua design echt wel de pedalen kwijt - op zich best mooie auto's, maar elke nieuwe Audi is een flauw doorslagje van de rest.
Veruit de mooiste Audi is evenwel nog steeds de A5, maar met het huidige imago van wat er tegenwoordig in een Audi rijdt roept deze bij mij sterke associaties op met "cafébazenauto" of "pooierbak". Ik wil er niet in gezien worden...

jotte dewaele 18:13
afbeelding van jotte dewaele

Nonsens!
Wij rijden een audi a5 3.0 tdi en een bmw 330d m sport
De audi blijft bij snelle bochten plat als een plaat waar de bmw een benouwd gevoel van onveilig/zekerheid geeft. Als je een snelle bocht pakt met de audi voel je u veel zelfzekerder!
De bmw stuurt dan wel weer beter. Met alle 2 hebben we al redelijk wat miserie gehad

Techno Patat 14:28
afbeelding van Techno Patat

Ik doe eens zot en ga voor de Benz! De C-Klasse met AMG kit vind ik minstens even mooi als de 3 serie met m-kit (personelijk smaak!)!

Maar wat vooral de doorslag geeft is het interieur! Daar hecht ik veel belang aan (aangezien je daar het meeste zit).

Bij BMW heb ik altijd (behalve bij de 7 dan) het gevoel dat ze er alles hebben willen instoppen, het een juist plaatsje geven en dat is het! Het ziet er gewoon niet even duur uit als het kost. Al de knopjes voelen wel goed, en alles zit op een prima plaats enzo! Maar ze doen niets extra om het 'premium' prijskaartje goed te maken!
En dat is bij Mercedes wel zo! Als ik in een Mercedes kruip is dat precies thuiskomen, de stoelen zitten prima, alles ziet er chique uit (toch van na de facelift, die van voor de facelift waren ook wat slapjes), heel mooie tellerpartij (daar waar die van BMW/audi voor mij eigenlijk gewoonweg ouderwets zijn) en met een mooi interieur kleurtje ziet het er van langs buiten al uitnodigend uit!

En met de sport kit onder de Mercedes gaat de BMW niet zoveel beter rijden dan de Benz! Voor die paar keer dat je het ooit tegenkomt dat je auto een zoveel betere handeling moet hebben ga ik dan toch wel passen hoor! Maar ik moet wel toegeven dat BMW naast de handeling nog iets juist heeft gedaan: Het stuurtje! Na het stuur van de nieuwe S60 is dat hetgene dat er voor mij uitspringt! Dat van de S60 is een ubercomfy (als het het multifunctie stuur met leder is toch!), daar waar het van BMW echt een smijtstuurtje is :D!

Een Audi is voor mij sowieso uit den boze! Het interieur is met dat lelijke rood schermpje ronduit belachelijk (personelijke mening again!), de zetels krijg ik met m'n 1.93m echt niet perfect afgesteld, en het uiterlijk kan me ook totaal niet bekoren! Zoals annoniempje hierboven zegt: Ze zijn hun 'mojo' kwijt, voor mij zijn het enkel nog slappe doorslagjes van een hoger model!
De RS modellen verliezen zelfs al veel van hun aantrekkingskracht vind ik, laat staan de 2l dieseltjes...
En -zoals ook al aangegeven door Anoniempje- het volk dat er in rondtoert staat me ook niet echt aan! De patsers zijn van BMW naar Audi gelopen en dat heeft hun geen deugd gedaan imo!

Dus voor mij een C250 CDI met AMG kit en een leuk setje velgen! Liefst in het rood met wit lederen zetels! Hoewel zwarte zetels ook mag, dan moet ik ze niet zoveel kuisen :D!

Edit: Hmm, pas na het plaatsen zie ik welke boek ik niet getypt heb :o! Bij deze dus: Als je mijn PERSONELIJKE mening een pure tijdsverspilling vond: mijn wel gemeende excuses ;-)!

Techno Patat 15:24
afbeelding van Techno Patat

@Kevin300: Je doet me blozen ;)!

Nee serieus, een gedacht wel al! Meer zelfs, al eens gesolliciteerd! Maar het probleem is dat ik nogal uitgesproken meningen heb soms, en moest die comment zoals hierboven nu gestaan hebben in de naam van Autofans denk ik dat ze bij Autofans de komende tijd geen Audi's meer over de vloer krijgen ;)! Missschien eens proberen bij een magazine als Top Gear, daar past mijn mening dan wel weer in! Maar dat zijn Nederlanders, dus die gaan nooit van z'n leven een Belg in dienst nemen :p! Weeral pech :p! (+Dat ik bijlange na geen journalist ben, ik droom het gewoon eens graag ;-)! )

In verband met je 2e reactie: Ik ook, voor in de zomer dan! In de (witte) winter een leuke 4 wielaangedreven, liefst permanent vierwiel! Daarmee kan je wat plezier beleven op een vrij veilige manier :D! Met wat rij je nu als ik zo vrij mag vragen?

Techno Patat 15:48
afbeelding van Techno Patat

Als er een huis voor in de plek gekomen is moet je je over niets schamen! Met een eigen fatsoenelijk dak boven je hoofd zit je gebeiteld voor een hele tijd! Laat zeker weten wat je volgende wordt ;)!

Anonieme gebruiker 15:53
afbeelding van Anonieme gebruiker

normaal gezien ben ik voor mercedes C klasse, maar denk dat de nieuwe bmw 3 reeks toch beter en vooral mooier is.

Techno Patat 16:10
afbeelding van Techno Patat

De c-klasse zouden ze beter K-klasse noemen, al die Kevin's die hem leuk vinden :D!

@kevin(zonder de 300): Think outside the box! Als je enkel moet nemen wat mensen je voorschotelen ga je een saai leven lijden, dus de C-klasse it is :D!

Yvesw 17:25
afbeelding van Yvesw

Ik vind een Multipla best wel mooi...

Wim 10:43
afbeelding van Wim

atm zou ik de 3 kiezen, ik heb al wel een idee hoe die zal rijden :) Ik vind ze eigenlijk alle 3 zeer geslaagd qua design.

Burn 16:15
afbeelding van Burn

Voor het eerst sinds heel heel lang zou ik de BMW boven de Audi kiezen. (achterkant van de oude 3 vond ik echt niet mooi)

Echter zoals de heren hierboven zeggen, zet er de C-klasse met kit bij en 't is de Benz! (sinds hun achterkanten van de wagens niet meer een meter boven de grond zweeft :P)

Kenny 16:50
afbeelding van Kenny

Ik kies voor de 3-reeks. Gewoon omdat deze geen kit nodig heeft om er gelikt uit te zien ;-)
Hoewel, als je ze naast elkaar zet zou ik ook even twijfelen (Benz of Bmw), maar uiteindelijk voor de Bmw gaan. Deze straalt net iets meer uit, mede door de agressieve snuit.

Anonieme gebruiker 14:51
afbeelding van Anonieme gebruiker

Toch maar 3-reeks, tenminste als de handling nog in orde is. Vreemd hierboven al die Benz fans, was de gemiddelde leeftijd van een Benz-eigenaar geen 58 jaar? Zouden ze dan toch op de goeie weg zijn? Ik ben nog lang niet overtuigd.

Techno Patat 16:06
afbeelding van Techno Patat

@anoniem: Nee, dat van die gemiddelde leeftijd was van een onderzoek naar hoe oud dat de mensen DACHTEN te zijn!

Stel dat ze aan u zouden vragen hoe oud is de gemiddelde benz kopen en je antwoord 60, en ik antwoord 56 dan gaan de mensen dus DENKEN dat de benz koper 58 jaar is! Er bestaat helemaal geen gemiddelde leeftijd/merk!

En om trouwens op je vraag te antwoorden: ik vind Mercedes echt op de goeje weg de laatste 4-5 jaar, en ik sta daar duidelijk niet alleen in! (Hoewel ik het niet verwacht had :p!)

@Kenny: Ik vind dat de BMW toch wel het pakketje nodig heeft hoor, maakt het toch net iets meer af!

Dave 20:29
afbeelding van Dave

3 reeks keer op keer, enige geslaagde audi is de A5

irruzzar 19:40
afbeelding van irruzzar

Ik begrijp niet waar alle kritiek vandaan komt tegen Audi. De ene zegt dat Audi de A5 de enige geslaagde Audi is, de ander zegt dat ie niet in een pooierbak gezien wil worden en omdat het een cafebazenimago heeft. Allemaal onzin! Ik ben objectief. Ik heb in een X1, 1-serie en in een A5 gereden. De X1 stuurt zwaarder, de A5 is een genot om mee te rijden, trekt lekker snel op en heeft zeer goede vering. Achterwielaandrijving is erg goed, en je merkt het meteen op weg. BMW is zeer stabiel. Het interieur is van beide auto's erg mooi, maar vind Audi net iets spannender. Als je de motor aanzet zie je het besturingspaneel (toerenteller) heel snel naar de max gaan en weer terug, lijkt alsof je in een sportauto zit. Het licht is wit, met rood, terwijl bij de BMW (standaard) oranje is. Als je het over imago hebt, dan zie je meer drugsdealers in een BMW rijden dan in een Audi. Ik zie nog steeds meer Audi's op weg dan BMW's. Vooral de A3, A4, Q5, A6 rijden het meest. De BMW zie ik minder, dan is het alleen de 1- en 3 serie, heel af en toe de 5-serie.
Ik ga voor de Audi.

Anoniem lol BMW 00:49
afbeelding van Anoniem lol BMW

Audi is velemale goedkoper dan bmw. En bmw rijd veel prettiger

Anonieme gebruiker 23:38
afbeelding van Anonieme gebruiker

wat is duurder? een Bmw 3-serie of een Audi A4?

Anonieme gebruiker 21:51
afbeelding van Anonieme gebruiker

4jaar en 150.000km achter de rug met een BMW320d, nu terug een A4, blij dat ik van de Beamer miserie verlost ben, vele kwaliteitsproblemen, turbo, koppeling, handrem, ...

Anonieme gebruiker 20:57
afbeelding van Anonieme gebruiker

Bmw 3 serie is 10.000 euro duurder dan Audi 4 als je de opties vergelijkt :O

Anoniem 19:41
afbeelding van Anoniem

Rij al jaren Audi, betrouwbare kar. Maar was weer aan een nieuwe toe en toch eens even verder gekeken. BMW 3-serie en Mercedes. De laatste viel al snel af, want als ik ergens een hekel aan heb, dan is dat een krakend interieur. Uiteindelijk viel ook BMW snel af, kleiner voor meer geld. Het is weer een A4 geworden, maar nu de Avant.
Wat een feest! Niet alleen veel techniek, maar na een tijdje ontdek je hoeveel subtiliteit er is verwerkt. Van de werking van ruitenwissers t/m radio/navigatie.
Verbruik valt wat tegen. De aanwijzing en werkelijk verbruik scheelt aanzienlijk. Wel afhankelijk van de bandenkeuze, maar in het gunstigste geval is er een aardige afwijking. Ben een rustige rijder, maar met de lichte 1.8 TFSI benzine kom ik toch altijd op 1:12 en op het dashboard staat dan 1:14
Heb nu de eerste 40.000 erop zitten en word nog steeds verrast. Zo blijven de ruitenwissers na gebruik nog even zichtbaar boven de motorkap, maar verdwijnen na 30 sec eronder. Pikt de navigatie alle verkeersinfo van elke radiozender op, ongeacht de afstemming en blijft de cruisecontrol zelfs bij schakelen gewoon zijn werk doen.

Wegligging is fenomenaal, maar kan ik niet vergelijken, aangezien ik toch voorzichtig blijf bij een proefrit. Heb nu een aantal riskante situaties meegemaakt, dat ik er erg blij mee was.

Kortom zeer tevreden.

Michiel 09:00
afbeelding van Michiel

De Audi A4 avant vind ik juist meer ingetogen klasse hebben. De sedan is geen optie voor mij, dat vind ik een beetje een lullige auto. Dan vind ik de BWM toch mooier. Maar mij zul je niet in een BMW zien. Wel grappig dat de perceptie van BMW en Audi-rijders toch verschilt. BMW is voor mij synoniem voor die te grote horloges en die foute 'Italiaanse' overhemden, met die overdreven hoge boorden etc. Een schande voor het klassieke, wel mooi gemaakte overhemd van Borelli etc. Samen met je vintage Rolex of IWC neem je plaats in je zwarte S4 avant.

anon 12:07
afbeelding van anon

Denk dat je in de 80's bent blijven plakken. Audi ingetogen? Overdreven uitlaten, ledlampen, etc.. Het zijn stoef bakken die willen meedoen met de grote jongens. Maar onderhuids zijn het saaie vw s met ongepast aandrijvingssysteem

anon 12:01
afbeelding van anon

De laatste 3 is zeker niet kleiner dan zrn concurrenten. Hij is tegelijk ook minder sportief dan vroeger vrees ik. Toch blijft het totaalpakket me overtuigen

Weggedrag, achtbak, power VS uitstoot. Heeft dit ding eigenlijk echt concurrentie?

Ik zit aan men 4de 3 serie en moet zeggen dat ze allemaal betrouwbaar bleken. Zeker tov de audis die ik ervoor had.

P. Vandeputte 11:38
afbeelding van P. Vandeputte

Voor geen van de twee natuurlijk. Wie kiest vandaag nog voor de 2 opper-saaiste merken ? De wegen zitter er propvol van. Elke vertegenwoordiger, pseudo-zakenman, burgerlijke vroeg-bejaarde, stiletto-trut, fils à papa en Johnny/Marina rijdt tegenwoorden met die eenheidsworsten. Gooi daar meteen ook maar het oerlelijke en eindeloos saie Volvo en Mercedes bovenop. Het zijn de afgezaagde merken van de saaie, karakterloze meute die zijn kleurloze bestaan vertaalt in koetswerkkleuren grijs, wit, donkerblauw en zwart. Absoluut te vermijden ! Geef mij maar Alfa Romeo, of Range Rover.

KCL 11:58
afbeelding van KCL

Range Rover... over fils à papa gesproken...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws