Fiat en Google bouwen samen autonome auto

chrysler-pacifica-2016_3

Google gaat in zee met Fiat Chrysler Automobiles voor de verdere ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Concreet komt het er op neer dat de technologiegigant 100 Chryslers Pacifica zal ombouwen tot autonome wagens.

Het geruchtje deed al langer de ronde en nu blijkt er een vorm van waarheid in te zitten. Want Fiat Chrysler Automobiles (FCA) heeft officieel te kennen gegeven dat het samen zal werken met Google bij de ontwikkeling van de autonome rij-technologie. Waardoor het er op lijkt dat de Lexus RX 450h met Google-logo en rader erop uit het straatbeeld zal verdwijnen.

In concreto komt het er op neer dat FCA 100 exemplaren van de bij ons niet verkochte Pacifica Hybrid voorziet en dat Google die vol plakt en steekt met sensoren en elektrische breinen. Daardoor zouden de 100 wagens autonoom door het verkeer moeten kunnen laveren. Initieel zal Google tests uitvoeren op haar privé testsite in Californië. Op korte termijn zou het evenwel de bedoeling zijn om de wagens los te laten op de openbare weg. Of er plannen zijn om de technologie daadwerkelijk aan te bieden in productiewagens van Fiat en co is op dit moment niet duidelijk. Al is het niet onlogisch gezien de samenwerking.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Evo x 13:27
afbeelding van Evo x

Tof dat dit kan maar ben 'k de enige die daar niet op zit te wachten? Ergonomie, verbruik, duurzaamheidsgraad, ophanging en aandrijving instelbaar, veiligheid OK; maar zelfrijdende ding op m'n oprit? Niet echt van doen eigenlijk.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws