Vlot op het werk raken steeds belangrijkere factor

file-rijden

De vlotte bereikbaarheid van bedrijven wordt een steeds belangrijkere factor bij het kiezen van een nieuwe job, dat blijkt uit een onderzoek van uitzendkantoor Randstad. Logisch ook, Want niemand staat natuurlijk voor zijn plezier elke dag een uur in de file.

Het loon blijft de belangrijkste factor bij het kiezen van een nieuwe job, al is de bereikbaarheid van het werk aan een stevige opmars bezig. Randstad ondervroeg 15.000 Belgen naar de aantrekkelijkheid van grote werkgevers in ons land en 40 procent van de ondervraagden vindt de ligging één van de vijf belangrijkste redenen om voor een bepaalde werkgever te kiezen.

Dat was enkele jaren geleden nog helemaal niet het geval, waardoor het duidelijk wordt dat ongeveer iedereen het stilaan beu is om in de file met z'n vingers te staan draaien. Hoe lang sta jij dagelijks vast in het verkeer?

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Jeulle 13:03
afbeelding van Jeulle

Doe er gemiddeld 2 uur over. (86km), van lierde naar sint katelijne waver.

steven 13:29
afbeelding van steven

ik heb meer dan 10 j 1,5u per dag in de auto doorgebracht voor woon werk. Uiteindelijk een ander huis gekocht op paar km van het werk. Het feit dat er een garage van 180m² bij de nieuwe woning was heeft de beslissing (als petrol head) een stuk makkelijker gemaakt :-)

Mike D 16:03
afbeelding van Mike D

Dagelijks 85 km woonwerkverkeer. Ben 10 jaar geleden overgeschakeld van auto naar motor. Af en toe doe ik het nog eens met de wagen, dan doe ik er gemiddeld 60 tot 90 minuten over, met de motor steeds 45 minuten. Reken de tijdswinst uit. + het is nog fiscaal aantrekkelijk ook.

Nick 09:19
afbeelding van Nick

5 minuten te voet tegenwoordig :-D

Tot 5 jaar geleden jaren in de file naar Diegem gestaan, 's ochtends 1u (toen, nu wss meer), 's avonds 30-40 minuten als het niet te erg gesteld was.

Nick 09:19
afbeelding van Nick

Ah ja, ik vond file 's avonds erger als 's ochtends

Glenn 17:05
afbeelding van Glenn

Heb me een motor aangeschaft om mijn reistijd zo kort mogelijk te houden. Zelfs buiten de spits is er geen zekerheid dat je nog vlot ergens geraakt met de wagen. Dagelijks 35km enkele rit neemt 25 á 30 minuten in beslag. Met de wagen 30 minuten tot 1 á 1,5 uur als het tegenzit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws