Opel komt met Ampera-e

opel-ampera-e-299270

Geen Blitz, wel een Ampera-e. Dat is wat Opel ons vandaag toont nadat GM eerder de Chevrolet Bolt op de markt bracht in de USA. Een BMW i3-killer in de maak?

Opel wil tegen 2020 29 nieuwe modellen op de markt brengen, waarvan deze Ampera-e er eentje van zal zijn. Opel maakt gewag van "een grotere autonomie hebben dan de meeste elektrische auto’s". We weten alvast dat het rijbereik van zusje Chevrolet Bolt een radius krijgt van 320 km. Mogen we zeggen dat we 'Blitz' toch een blitsere naam vonden dan deze al een beetje bekende Ampera-e?

opel-ampera-e

Met de Ampera-e stapt Opel af van de techniek die ze bij de Ampera toepasten, namelijk de door een benzinemotor gevoede elektromotor. De Ampera-e is volledig elektrisch en kan volgens Opel aan een betaalbare prijs op de markt gebracht worden. De Ampera-e krijgt de accu onder de binnenvloer, zodat geen ruimte wordt verloren in het interieur of de koffer. Zo biedt de wagen volgens Opel nog steeds ruimte aan vijf personen.

opel-ampera-e

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
lauw 11:45
afbeelding van lauw

Eerste auto op pieln na de tesla die er deftig uitziet!! BMW i3: nee dank u, BMW i8 sportwagen ? hell no. i8 is ook niet volledig elektrisch dus buiten beschouwing

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws