EPA: 'Verbod op tuning in Amerika'

vs-tuning-rules

Het Amerikaanse federale milieuagentschap gaat met de grove borstel door autoland, want na het blootleggen van dieselgate trekt het nu ten strijde tegen het aanpassen van je wagen, na hamburgers eten en op lege bonenblikken schieten zowat de favoriete bezigheid in de VS.

In België is het al decennialang wettelijk verboden om je auto zelf motorisch aan te passen. In Amerika kennen ze dat niet, want daar worden lustig V8'en gelepeld in alles op vier wielen. Voor het Amerikaanse federale milieuagentschap (EPA) moet daar een einde aan komen. Niet omdat 800 pk in een hoopje roest met trommelremmen gevaarlijk is (zowat de reden waarom het in ons Belgenland verboden is), wel omdat de auto daardoor niet meer voldoet aan de emissienorm.

In een notendop komt het er op neer dat de EPA het illegaal wilt maken dat je een straatwagen ombouwt naar een circuitwagen. Een nogal vage omschrijving natuurlijk. Want is het steken van een setje sportieve dempers een ombouw naar circuitwagen? SEMA, bekend van de jaarlijkse (tuning)beurs in Las Vegas ging alvast samenzitten met EPA om iets uit te werken. Het zal je niet verbazen dat de SEMA-organisatie er dan ook alles aan zal doen om de wettekst getiteld 'Greenhouse Gas Emissions and Fuel Efficiency Standards For Medium-and Heavy-Duty Engines and Vehicles' tegen te houden.

In juli zal het milieuagentschap naar buiten komen met een wetsvoorstel. Komt er een einde aan de Amerikaanse tuningscene?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Jelle Dr 13:53
afbeelding van Jelle Dr

Had er al bepaalde zaken over vernomen op fora. In functie van de veiligheid sta ik wel open voor een verstrenging van de wet, maar tot een verbod zal het mijn inziens niet komen.
Bepaalde staten hebben nu al een strenger beleid tov andere staten, maar echt verbieden?
De tuningscene is zoals tabak voor de staat, 't levert veel te veel geld op. Hoeveel shops zijn er niet in de VS? Dus werkgelegenheid en inkomsten voor de staat staat zou EPA volledig op het spel zetten?

Ik denk dat we met zen allen ( de grote meerderheid toch) verantwoordelijkheidszin hebben en dat we allemaal waarden en normen geleerd hebben. Toch zijn er pipo's bij die met zoals de omschrijving roeste bakken opdrijven zonder de remmen etc aan te passen risico lopen op een dodelijk ongeval en er vaak iemand anders bij te betrekken. Zulke personen mag men hard straffen. Maar mensen die gewoon van hun wagen houden en simpele aanpassingen doen moeten hiervoor niet gestraft worden. En zij die het na behoren doen, passen sowieso andere zaken aan.

EPA zou zich beter ook eens buigen over geo-engeneering en chemtrails, want wat haarp met ons doet is zeker niet gezond te noemen. Dat er bovendien nog altijd senatoren en presidentskandidaten vrij rondlopen die heel wat mensenlevens op hun geweten hebben slaat echt alles. Langzaam aan wordt het Westen volledig van zijn vrijheden beroofd. Binnen x-aantal tijd dringt er zich sowieso een nieuwe revolutie op. Meer en meer zijn we lijken we foie gras ganzen die op een hoopje opgesloten zitten in grote kooien en verplicht worden regels en belastingen te slikken.

Dolf Eyn 22:57
afbeelding van Dolf Eyn

Jammer, geen Gas Monkey meer, geen Kindig Customs meer, ...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws