Wallonië ontdekt de flitspaal

citroen-berlingo-multispace_flits

De komende jaren zal het aantal flitspalen langs Waalse wegen fors stijgen, dat zegt Waals minister van Openbare Werken Maxime Prévot (cdH). Binnen twee jaar moet er sprake zijn van een verdriedubbeling langs de snelwegen.

Momenteel kan je langs de Waalse snelwegen zo'n honderdtal vast snelheidscamera's tegenkomen. Binnen twee jaar moeten dat er echter 300 zijn. Dat wist Waals Minister Maxime Prévot het voorbij weekend te zeggen tegen de kranten van Sudpresse. De reden daarachter is volgens hem duidelijk; het verkeer veiliger maken op Waals grondgebied.

Inhaalmanoeuvre

Exacte cijfers van het aantal flitspalen dateren vanuit 2013. Toen was er sprake van 1.326 flitspalen in Vlaanderen en 230 in Wallonië. Kans is dus reëel dat Wallonië in 2017 de kaap van 500 flitspalen zal halen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 14:53
afbeelding van Adriaan

Net nu dat ze in Vlaanderen eindelijk traject controle gaan invoeren hebben ze in Wallonië het licht gezien, de heilige flitspaal! Het onding spijst enkel de staatskas en doet nu net eens niets in het voordeel van verkeersveiligheid. Het ontelbaar veel onnodig gerem op de e19 ter hoogte van Kontich, zelf al is de snelheid onder de 110, is werkelijk zo frustrerend. Was ik blij dat ze die kut paal weg gehaald hebben aan de e40-e314 splitsing in Leuven.
Bij zeer druk verkeer, wat niet uitzonderlijk is in België, zorgen die dingen volgens mij voor een serieuze file last, en met als gevolg extra kop staart aanrijdingen door die onbenullen dat denken dat ze moeten remmen terwijl ze amper 60 rijden, gewoon puur uit automatisme.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws