Rezvani Beast X: NSFW met 700 pk

rezvani-beast-x_01

Alsof 500 pk nog niet genoeg was in een roadster zonder dak, pompt Rezvani haar Beast nu op tot 700 pk. Waardoor hij de X-suffix opgeplakt krijgt.

De Beast is nog maar niet op de markt of Rezvani pompt een straffere variant uit haar hoed. Die is gebaseerd op de Beast die op zijn beurt eigenlijk een Ariel Atom mét carrosserie is. Wat je juist krijgt met zo'n Beast X? Wel, een opgepompte 2.5-liter twinturbobenzine met 700 (!) pk in een lichaam van 839 kilogram. Dat de sprintcijfers hallucinant zijn hoeven we niet te vertellen. Als je hem tenminste op de baan kan houden. Om dat te garanderen installeert Rezvani Bilstein dempers en een performant remsysteem van Alcon.

rezvani-beast-x_

Het straatlegale speeltje is trouwens geen koopje, want het Amerikaanse bedrijf vraagt maar liefst 325.000 dollar (zo'n 300.000 euro) voor de Beast X. Al krijg je veel in de plaats. Zo zullen er maar vijf worden gebouwd en krijg je in Amerika gratis toegang tot bepaalde circuits (lees: Rezvani betaalt de kosten als je er gaat rijden). Toch, waarom niet gewoon een al van de pot genoeg gerukte Ariel Atom kopen voor een fractie van de prijs?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
sam 10:24
afbeelding van sam

'Toch, waarom niet gewoon een al van de pot genoeg gerukte Ariel Atom kopen voor een fractie van de prijs?' Omdat deze er zoveel volwassener en mooier uitziet! Wat een knap ding zeg, kan wat mij betreft naast een Ferrari F12tdf staan! Deze heeft trouwens wat weg van een FXX met die knappe achterspoiler(s).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws