Stadsraket: Lorinser geeft smart ForTwo 105 pk

lorinser-smart-fortwo_01

Voor een echte sprintbom is het wachten tot Brabus zich ontfermt heeft over de nieuwe generatie smart fortwo. Tot dan kan je echter aankloppen bij Lorinser voor een opgepompte smart. Geloof ons, dat is leuker dan het klinkt.

We begrijpen het wel dat de massa zo'n opgefokte smart niet heel sexy vindt. Denk er echter eens over na, een wagentje waarvan de afmeting nog uitgedrukt kan worden in een schoenmaat met een 105 pk en 160 Nm sterke 0.9 driecilinder turbo onder de kap. Dat is 5 pk minder, maar wel 20 Nm meer dan je kreeg in de eerste generatie Golf GTI. Een wagen die zowat de Hot Hatch uitvond. Sprintcijfers geeft Lorinser niet mee, al kan je een centrale sportuitlaat steken voor meer gebrul. Dat is ook al iets.

Verdere visuele aanpassingen laten zich gelden via 17-duims lichtgewicht velgen geschoeid met 205/40 R17 banden, een verlaagde ophanging die de smart 3 centimeter dichter bij Moeder Aarde brengt en een bodykit met breder bumperwerk. Binnenin past Lorinser het interieur aan met hopen leder, aluminium pedalen en koolstofvezel accenten.

 lorinser-smart-fortwo

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 15:40
afbeelding van Adriaan

Ik heb een tijdje geleden met de smart brabus rondgereden, en die had vrij vergelijkbare specificaties (juist met een verschikkelijke automaat) en die was wel vlot maar niets om over naar huis te schrijven. Veel lawaai, en 0-100 in ong 9 seconden :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws