Laat de cheat-modus de VW Jetta vermogen verliezen in #dieselgate ?

De hele heisa rond #dieselgate deint wat uit, maar de gevolgen worden nu duidelijk zichtbaar. TFLcar.com deed een dyno-test met een Volkswagen Jetta om te kijken hoeveel het verschil tussen mét en zonder sjoemelsoftware nu precies bedraagt. Spoiler: mét software heeft de wagen 15 pk en 43 Nm minder.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
tomtom 23:08
afbeelding van tomtom

Helaas blijkt uit de commentaar op dat filmpje dat de test niet correct is uitgevoerd, dus is dit nog geen hard bewijs. Ik ben wel curieus voor de juiste resultaten.

Jos D. 08:48
afbeelding van Jos D.

Deze test is idd niet sluitend. Het ESP zomaar uitschakelen kan op zich ook impact hebben op de software. Er is maar één goede test en dat is eerst testen met de standaard ingebakken sjoemelsoftware en daarna testen met de door VW geleverde nieuwe software.
Maar ik verwacht ook wel dat de motoren minder krachtig zullen zijn. Waarom zouden ze het anders doen ?

Audi22 10:22
afbeelding van Audi22

Ik heb de bewuste 2.0tdi motor (met sjoemelsoftware) plus ook een uitdraai van het vermogen toen ik de wagen gekocht heb en die komt vrij goed overeen met de fabriekswaarden. Ik ben feitelijk niet zomaar van plan zonder harde garantie's om die "update" te installeren maar als ik moet gaat ik die gewoon opnieuw laten testen als er dan zo een groot verschil is als hier op het filmpje te zien is (ook al is dat voorlopig niet echt een waardemeter) dan ga ik toch eens horen wat mijn mogelijkheden zijn als consument. Al vrees ik ervoor dat je weinig kunt beginnen en alles de lange baan wordt opgestuurd.

tomtom 14:59
afbeelding van tomtom

Interessant! Laat zeker weten hoe dat uitdraait, want dat is hopelijk bewijsstuk 1 in de cock-up van Volkswagen.

Glenn 10:22
afbeelding van Glenn

Dit zou enkel iets bewijzen als ze bij elke run effectief de uitstoot hadden gemeten.
Er zijn wel meer wagens die in een soort veiligheidsmodus gaan als de electronica iets vreemd detecteert.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws