'Murica: Groep klaagt 10 grote constructeurs aan voor 'dodelijke' keyless go-systemen

keyless-go

Een groep van 28 Amerikaanse autorijders heeft tien van de grootste constructeurs op aarde aangeklaagd omdat hun keyless go-systemen dodelijk kunnen zijn. Meer nog, volgens de aanklagers zijn er al maar liefst 13 mensen gestorven door zo'n systeem in de auto.

De klacht werd neergelegd in Los Angeles (VS) en vat zich samen door te zeggen dat autoconstructeurs nalatig zijn op vlak van veiligheid bij Keyless Go-systemen. Volgens de groep zorgt die sleutel er namelijk voor dat sommige chauffeurs geloven dat hun auto zich vanzelf uitschakelt. Als je dan de wagen laat draaien in je garage kan de CO2 je gehele huis binnen zweven en zo voor een CO2-vergiftiging zorgen.

Niet zo dom als het klinkt

Merken die voor de rechtbank worden gedaagd zijn niet de minste: Volkswagen, BMW, Mercedes, GM, Toyota, Fiat, Ford, Hyundai, Nissan en Honda worden beschuldigd. Nu klinkt dat allemaal als typische dom Amerikaans gedrag, maar de groep wilt dat merken een automatische motorstop installeren wanneer je uit de wagen stapt met de sleutel bij de hand.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Adriaan 10:32
afbeelding van Adriaan

Zo idioot vind ik dat niet hoor. Mijn 1 serie heeft dat, en vind dat verdomd handig, ik kan mijn auto aan zetten, airco/verwarming inschakelen, motor laten draaien en terug naar binnen gaan om mijn kofie op te drinken terwijl dat auto op slot kan :p
Maar nog belangrijker vind ik, en dat merk ik nu vooral omdat ik twee weken een octavia gebruikt heb, is dat er geen sleutel op uw knie staat te wrijven. Wat saab deed, de sleutel in de middenconsole naast de handrem steken is dan mss wel een oplossing, maar de krassen dat die sleutels maken zijn ook niet echt om aan te zien.
En het is geweten dat sleutels tijdens een ongeval gemakkelijk uw knie naar de verdoemenis kan helpen. En er hangen nu echt niet veel sleutels aan mijn sleutelbos.

P.Nis 09:58
afbeelding van P.Nis

Juist ja! Zo vind ik ook de startmotor een overbodig snufje. Geef mij maar de slinger vooraan om een auto te starten! Dat is nog goed voor de fysiek ook; wat meer beweging kan geen kwaad!
Hetzelfde met dat automatisch ver- en ontgrendelen: wat is er eigenlijk mis met een stevig hangslot?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws