Nieuwe Ferrari Dino krijgt V6

2016_ferrari_dino_concept

De Ferrari stal zou gaan uitpakken met nieuwtjes op 2 vlakken, zo gaat de V6 terug zijn weg vinden naar de modellen in "Rosso Corsa" kleur en gaat de modelnaam Dino nieuw leven worden ingeblazen.

Volgens het Engelse Car Magazine gaan we nog voor het eind van dit decennium de downsizing zien verschijnen in de productiehallen van Maranello. Ferrari gaat voor een V6 als krachtbron bij hun instapmodellen. Het eerste model met de nieuwe V6 onder de kap zal de nieuwe generatie Dino zijn. Het gaat allemaal nog niet voor meteen zijn, als einddatum wordt voorlopig 2020 aangehouden.

De nieuwe Dino gaat de instap in het Ferrari gamma worden. Hoewel, 'instapper'. Met een vanafprijs van 185.000 euro blijft hij voor de beter bedeelden. Het chassis zou volledig nieuw zijn en een stuk lichter worden dan dat van de 488 GTB. De krachtbron zelf is een 2.9 liter V6 die geleend wordt van de nieuwe Alfa Romeo Giulia maar toch nog de nodige aanpassingen zou krijgen. Zo zou de V6 in twee vermogens te verkrijgen zijn, 450 pk voor de instapper en 600 pk voor de zwaarder herwerkte variant.

In de toekomst gaat deze motor ook zijn weg vinden naar andere Ferrari's.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
buyck 16:59
afbeelding van buyck

Uitstekende evolutie bij Ferrari heb er echt niets op aan te merken.
1. Maken prachtige wagens (bijna sculpturen).
2. Qua prijs worden ze naar de toekomst zeer competitief.
3. En vermogen versus verbruik daalt ook zienderogen zonder in te boeten aan fun-factor!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws