Audi, BMW en Damiler kopen HERE Maps op

here-windows-phone

Een consortium van Duitse autoconstructeurs hebben HERE maps opgekocht, het bedrijf was tot vandaag een onderdeel van het Finse Nokia.

In dat consortium zitten de grote constructeurs Audi, BMW en Daimler, de groep achter Mercedes. Het is de bedoeling dat de cloud based HERE Maps-oplossing de basis is voor autonoom rijden.

Nokia verkoopt daarmee alweer een grote tak van haar bedrijf. Het verkocht eerder al de mobiele tak aan Microsoft. De Finnen willen zich focussen op de productie van hardware voor draadloze netwerken.

In een gemeenschappelijke communicatie geven de Duitse autobouwers mee dat ze met HERE "laying the foundations for the next generation of mobility and location based services."

Voor welke prijs Nokia HERE verkocht is niet geweten. Eerdere getallen spraken, in de geruchtenmolen, over 2,9 miljard euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 13:26
afbeelding van Wim

nog op mijn Lumia gebruikt, dat was geen slechte GPS

BePa 12:02
afbeelding van BePa

Ik ben nog steeds (of opnieuw) trouwe gebruiker van de Here Drive op Nokia Lumia-telefoon.
Tijdelijk Sygic geprobeerd, toen het beschikbaar kwam voor Windows Phone, maar dat viel zodanig dikwijls uit, dat het geen doen was... Here is eenvoudig, maar met degelijke kaarten en de voorgestelde routes zoeken vinden meestal een ideaal compromis zoals ik het zelf zou kiezen. Hopelijk blijft het gratis beschikbaar voor Windows Phone...

roco 13:31
afbeelding van roco

'here' gedownload op iPhone, om de heel eenvoudige reden: je download de gehele kaart voor vertrek en geen mobiel internet nodig (en tis gratis.)
Deze periode van het jaar wel handig met reizen in het buitenland.

Ik vraag me al langer af waarom fabrikanten geen deftige tablet in auto's steken. zonder batterij kosten die dingen allemaal een pak minder en bestaande apps genoeg die motorgegevens kunnen visualiseren. altijd up to date navigatie en verkeersdrukte.
commercieel wel verstaanbaar, opties command online (van mercedes) en gps module samen zijn €4388 <=> iPad €500 + app maken

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws