Gelekt: Audi SQ7 krijgt 4.0 V8 TDI met 435 pk onder de kap

audi-q7-2014_01

Dachten we voordien dat de Audi SQ7 gebruik zou maken van een 3.0-liter V6 TDI met elektrische turbo, dan lijkt het er nu op dat Audi iets anders in petto heeft. Op een gelekt document prijkt namelijk 4.0 TDI V8. Dat is meteen andere koek.

Dat een SQ7 in de maak is, daar maakt Audi niet echt een geheim van. Van welke krachtbron hij zal snoepen, daar hebben ze in Ingolstadt wel geheimhouding over. Er werd dan ook aangenomen dat Audi de 3.0 V6 diesel met 385 pk en 750 Nm vanuit de RS5 TDI concept zou gebruiken. Nu komt Nederlandse media met een ander verhaal naar buiten, want op een gelekt document staan de heilige woorden '4.0 TDI V8 320 kW Quattro tiptronic'. Volgens onze Noorderburen zou dat wel eens de motor kunnen worden voor de SQ7.

Audi-SQ7-engine

Gloednieuw blok

Ongeacht of het blok nu zijn opwachting zal maken in de rapste Q7 of niet, het blok is op zich al noemenswaardig. Want Audi heeft momenteel een 4.2-liter V8 diesel. Dit blok doet het met 4.0-liter maar weet toch een stevige 435 pk op te wekken. Daardoor zou het ons niet verbazen moest er een elektrische turbo aanwezig zijn zoals op de RS5 TDI Concept. Het koppel valt niet uit het gelekt document te halen. Maar als je weet dat de V6 TDI met elektroturbo 750 Nm genereerde, dan kan je er prat op gaan dat een grotere V8 hier nog wel wat bij schopt. 900 Nm lijkt ons geen slecht getal Audi...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
tomtom 00:06
afbeelding van tomtom

Wat is er gebeurd met de hilarische Q7 V12 6,0l TDI? Eénmaal zien rijden, best wel indrukwekkend als je weet tot wat het monster in staat is.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws