Deze remmenstofzuiger gaat de luchtkwaliteit verbeteren [+VIDEO]

tamic-velgenstofzuiger_01

Het Franse Tallano Technologie heeft een systeem ontwikkeld dat de remstof van je wagen opzuigt. Niet allen goed om je velgen proper te houden, maar ook goed voor het milieu. Verschillende Europese constructeurs toonden al interesse voor de technologie.

De stofdeeltjes die gecreëerd worden bij het remmen worden stilaan op hetzelfde schavotje gezet als CO2-uitsoot. Vies spul dus. Toch doen constructeurs er niet meteen iets aan. Daar zou nu verandering in kunnen komen door de 'Tamic', een stofzuiger voor op de remschijf die werd ontwikkeld door een klein Frans bedrijfje.

De werking ervan is uitermate simpel. Het systeem wordt vlak naast de rembokjes geplaatst waardoor stof tijdens het remmen meteen wordt weggezogen door een soort van turbine. Dat stof belandt dan in een reservoir dat om de 20.000 kilometer moet leeg gemaakt worden. De technologie zou daarbij ook nog eens goedkoop moeten zijn, want Tallano Technologie spreekt van een kostprijs van zo'n 50 euro.

Mercedes en BMW tonen interesse

De oprichter van het bedrijf, Christoph Rocca-Serra, weet nog te vertellen dat verschillende hoogwaardige Constructeurs uit Europa interesse hebben getoond. Daarbij zouden BMW en Mercedes horen. Eind 2016 zal volgens de man zijn systeem op een productiewagen verschijnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Eigen Kweek 00:41
afbeelding van Eigen Kweek

Schitterende uitvinding als je't mij vraagt. Een oplossing kan soms zo eenvoudig en voor de hand liggend zijn... dat niemand daar eerder op gekomen is.

Glenn 12:24
afbeelding van Glenn

Goed gevonden, maar wat gebeurd er achteraf met het opgevangen remstof?

vdsmichiel 21:02
afbeelding van vdsmichiel

Schitterend inderdaad! Nu nog het bandenstof opvangen...
Je kunt ook zo weinig mogelijk remmen, dat scheelt ook qua fijnstofproductie: ik zit nu aan 122.000 km met de originele remblokken :)

buyck 11:46
afbeelding van buyck

Briljant en simpel tegelijk! Waarom zijn ze daar niet eerder opgekomen?

Ik zeg... doen!

PATRICK 21:09
afbeelding van PATRICK

En nog niet te koop ?
Of is dit alleen voor nieuwe wagens .
Ik rij met witte velgen op mijn wagen , dus is dat de oplossing voor mij ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws