Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion concept: Vergeet de chauffeur

mercedes-f015-concept_01

Autonoom rijdende auto's lijken de hype van 2015 te worden. Audi stuurde er ééntje 900 km over de openbare weg naar de Consumer Electronics Show (CES) om daar kennis te maken met deze F 015 Luxury in Motion concept. Een conceptwagen van Mercedes die de chauffeur in een S-Klasse overbodig maakt.

Terwijl Audi een nog best realistisch beeld neerzet met een zelfrijdende A7, piept Mercedes even stevig in de toekomst met deze F 015. Het eitje op wielen is dik vijf meter lang, 2 meter breed en 1,5 meter hoog. Dankzij de naar de hoeken gestuurde wielen meet de wielbasis maar liefst 3.610 mm. Meer dan plaats genoeg voor de inzittenden, en dat is ook nodig, want Mercedes probeert een Lounge-sfeertje te creëren binnen.

Stap je namelijk binnen door de deuren die 90 graden opengaan - en geen nood hebben aan een B-stijl -, dan word je getrakteerd op een minimalistisch interieur zoals we dat gewoon zijn in conceptwagens. Vier stevige stoeltjes kunnen naar elke kant gedraaid worden en komen zelfs naar je toe als je de deuren opent. Het dashboard is dan weer een evolutie op dat van de S-klasse: Nog meer en grotere schermpjes. Zes individuele displays met aanraak-, beweging- en oogvolgfunctie houden je bezig terwijl de wagen je naar de bestemming brengt.

Racen zonder rijden

Onder de kap - nu ja - van de F 015 een plug-inmotor op waterstof met een range van 1.100 km. Twee elektrische motoren achteraan zorgen voor een gecombineerd vermogen van 268 pk en 398 Nm aan koppel. Een sprintje naar de honderd zonder zelf gas te hoeven geven kan daardoor in 6,7 seconden terwijl de topsnelheid op 200 km/u ligt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Stoffel Verheyde 12:43
afbeelding van Stoffel Verheyde

Voor mij is dit meer dan technische evolutie die tot de verbeelding spreekt. Het kan velerlei persoonlijke perspectieven oneindig verruimen... Door een visuele beperking bestuurde ikzelf nog nooit een wagen. Deze technologie is een ontzettende openbaring die mijn toekomstperspectief volledig kan omgooien. Kan iemand mij helpen om, al was het maar voor even, testrijder/ passagier te zijn? - For me, this is a new future, a personal revolution who creates perspectives in many ways. Can some one help me to be a testdriver/ passenger, even if it is just for once?

Stoffel

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws