Volkswagen Golf facelift gaat aan de gesture control

vw-golf-r-touch-concept-ces-2015_4

Na laserlichten en elektromotoren is gesture control misschien wel de strafste technologie die we de komende jaren in de autosector gaan zien. Volkswagen zou de technologie waarbij je de dingen niet meer hoeft aan te raken volgend jaar al voorstellen op de Golf facelift. Leasingrijden werd weer net wat spannender.

Geen idee wat gesture control juist is? Geen probleem, want tussen al het geweld van zelfrijdende auto's, elektrische turbo's en laserlichtgevechten bleef de technologie wat op de achtergrond. Tot nu, want het hoofd van Volkswagen, Dr. Heinz-Jakob Neuser wist tegen AutoExpress te zeggen dat de technologie zijn opwachting zal maken in de Golf facelift van volgend jaar.

Geen Sci-Fi

In se zal de technologie dezelfde zijn als die in de Golf R Touch concept. Dat komt neer op een gigantische 13-duims scherm in het midden van het dashboard dat werkt via zogenaamde gesture controls (vandaar ook de naam van de technologie). Een voorbeeld: stel dat je het panoramisch dak wilt opendoen van je Golf. Dan hoef je dat dak maar even aan te tikken om de knoppen op het infotainmentscherm op te roepen. Idem dito voor je stoel. Streel je even de zijkant (klinkt raar, we weten het) dan verschijnen prompt de stoelinstellingen op het schermpje.

Het voordeel van deze technologie is dat je niet meer door 47 submenu's moet gaan om de hoogte van je hoofdsteun aan te passen. Gewoon kinderlijk aanwijzen wat je wilt veranderen en een 3D-camera zet je handeling om naar een actie. Tenslotte weten ze nog bij Volkswagen te zeggen dat de opgefriste Golf een digitale instrumentencluster zal krijgen zoals de Passat. Optioneel waarschijnlijk, net zoals deze gesture control technologie. Het succes ervan zal dan ook afhangen van het prijskaartje.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Glenn 12:58
afbeelding van Glenn

Wat is hier de vooruitgang? Wil je nu je dak open, raak je een knop aan. Dak open met 1 handeling. Bij dit systeem: dak aanraken en dan op je touchscreen liggen klooien. Dak open met 2 handelingen.

Pieter E 16:32
afbeelding van Pieter E

En dan moet je nog even op dat touchscreen zitten focussen om niet verkeerd bezig te zijn... ondertussen zit je aandacht niet meer bij de weg voor je...
Why oh why komen al die touchscreens in auto's terecht :(

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws