Tata ACE toont dat je met weinig ook veel kan doen

tata-ace_02

Tata mag dan in onze streken bekend zijn als het moederbedrijf van Jaguar/ Land Rover, in eigen land maakt het vooral betaalbare karretjes waarvan de technologie mijlenver afligt van wat je tegenwoordig onder de kap van een F-Type vindt. Neem de Ace HT, een mini-vrachtwagen met vier wielen... en 16 pk onder de kap.

Dat we technologisch meer dan verwend zijn in onze contreien. Want zelfs onze lowbudgetwagen beschikken over moderne motoren waarmee je best vooruit geraakt. Vind je van niet? Dan moet je maar eens de oversteek maken richting India. Daar heeft Tata een mini-vrachtwagen met de lengte van een MINI hatchback, de hoogte van een Audi Q7 en de performantie van een... tja... fiets?

De motor van dienst is namelijk Tata's 275 IDI Diesel. Een tweecilinder watergekoelde atmosferische diesel met indirecte injectie die goed is voor 16 pk en zo'n 37 Nm. Geen cijfers om mee uit te pakken, al maakt het leeggewicht van 840 kilogram één en ander goed. Dus de volgende dat je problemen hebt met de 100 pk in je Opel Corsa, denk dan eens aan deze Tata Ace.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Louis Tabback 22:25
afbeelding van Louis Tabback

Duh, mijn grasmaaier heeft 6.5 PK.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws