BMW 3.0 CSL Hommage staat te blinken op Concorso d’Eleganza

bmw-30csl-hommage-2015_01

Veertig jaar geleden verscheen de BMW 3.0 CSL ten tonele, tot op vandaag een icoon in de autowereld. Om de aandacht er op te vestigen - en om zichzelf een schouderklopje te geven - heeft BMW een moderne hommage gecreëerd voor de 3.0 CSL, die het niet verrassend 3.0 CSL Hommage.

Je zou hem oneer aandoen door te zeggen dat het hier om een sterk verbouwde 4 Reeks Coupe gaat, want deze concept weet zoveel meer emotie los te koppelen. Van de rechtopstaande niertjes vooraan, tot het heftige spoilerwerk achteraan, helemaal in lijn met de 40 jaar oude 3.0 CSL. Ook aan de essentie van die wagen wordt niet verzaak, want CSL staat voor Coupé Sport Leichtbau, Duitse vocabulaire voor 'lichtgebouwde sportcoupé. Dat was 'ie ook, want tegenover de CS-variant wist de CSL maar liefst 200 kilogram af te schudden.

Hoewel BMW nu geen basis heeft om te meten - alhoewel we de 4 Reeks nog altijd in ons achterhoofd houden -, hebben ze er toch alles aan gedaan om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Dank daar maar de met kunststof versterkte koolstofvezel voor dat ook gebruikt wordt in de i3, i8 en toekomstige 7 Reeks. Nog wat leuke details zijn trouwens de met LED's doorstreepte koplampen (zoals bij de racewagens van vroeger) en het minimalistische interieur met een stuurtje dat zo uit de Batmobile lijkt te komen.

bmw-30csl-hommage-2015

Onder de kap van deze concept ligt een - nog - even conceptuele eBoost zes-in-lijn. Prestaties zijn er niet. Simpelweg omdat deze wagen nooit toertjes gaat doen. Want net zoals de M1 Hommage uit 2008 en 328 Hommage uit 2011 gaat dit geel beest zijn dagen slijten op verschillende shows en in het BMW-museum.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim 11:05
afbeelding van Wim

toch minder dan verwacht

Wim 20:11
afbeelding van Wim

idd, goede vbn Rob

Glenn 21:50
afbeelding van Glenn

Niet echt een ode aan het origineel dit gedrocht.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws