Officieel: Volkswagen Touran (2015)

volkswagen-touran-2015_09

De PR-verantwoordelijke van Volkswagen vertelde ons eerder dat er nog een première zat aan te komen, maar wilde niet kwijt welke dat zou zijn. Vandaag werd dan de nieuwe Touran onthuld. Ken je hem nergens van?

Lang moet je niet zoeken om op de gelijkenissen met de Golf Sportsvan te stuiten. Toch zijn beide wagens compleet verschillend. Kijk maar naar de afmetingen van de Touran, die maar liefst 13 cm groeide tegenover zijn voorganger. Daarmee zet hij de Sharan bijna buitenspel. Vooral de inzittenden profiteren van die grotere Touran, de wielbasis groeide met 11,3 cm. Daarnaast slikt hij voortaan ook 48 liter extra bagage.

Volkswagen plant drie benzines en evenveel diesels in de Touran die tegenwoordig op het MQB-platform staat. Het gaat om de 1.2 TSI (110 pk), 1.4 TSI (150 pk) en 1.8 TSI (180 pk) voor de benzinemotoren en de 1.6 TDI (110 pk) en 2.0 TDI (met 150 of 190 pk) voor de diesels. De 1.6 TDI is de zuinigheidskoning en verbruikt 4,1 l/100 km.

volkswagen-touran-2015_09

De Duitsers steken ook wat nieuwigheden in de Touran, waaronder het Fold Flat systeem, dat de derde zitrij in de bodem laat wegzinken, een elektrisch openende kofferklep en Air Climatronic. Belangrijk aan het uiterlijk is dat je tegenwoordig een R-design-pakket kan aanvinken om toch wat stoerder voor te komen met je MPV.

volkswagen-touran-2015_09

Je kan de Touran voor het eerst bekijken op het salon van Genève, net na de zomer staat hij bij de dealer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
owboy henk 23:25
afbeelding van owboy henk

nog lelijker dan een bus van de lijn

Schumacher 20:14
afbeelding van Schumacher

Ziet er een stuk mooier uit dan de vorige generatie.

Sela 13:29
afbeelding van Sela

Qua uiterlijk is hij veel mooier dan de vorige editie, hij is ook ruimer en sportiever.
Niet slecht voor een mono volume.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws