Amerika bezorgd over design van 'automaatpook'

gear-knob

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft in Amerika haar bezorgdheid geuit over het design van de huidige versnellingspoken. In noodsituaties zou het volgens hen wel eens té moeilijk kunnen worden om te reageren. Lariekoek natuurlijk...

We kunnen niet ontkennen dat de versnellingspook van automaten tegenwoordig veel vormen aanneemt. Zo heb je Jaguar en Range Rover die pronken met hun ronde selector die uit de middenconsole rijst als je de wagen start. Mercedes? Die hebben de pook achter het stuur en bij Ferrari moet je gewoon een knopje induwen.

Volgens de NHTSA een groot gevaar voor potentiële ongelukken. Want in een noodsituatie zou je niet snel genoeg kunnen reageren. Op welke manier, dat specificeren ze dan weer niet. Om hun zorg kracht bij te zetten gaan ze een studie uitvoeren die een groep mensen in 6 onbekende wagens zet waarna ze moeten reageren op een noodsituatie met de automaat. Een studie waar ze op voorhand al hun gelijk mee zullen halen. Want niemand kent na twee seconden een wagen, laat staan in een noodscenario.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
kurt1 15:00
afbeelding van kurt1

6 man. Een gigantische steekproef. Zitten ze bij het NHTSA per toeval met 6 op 1 kantoor?

Yvesw 16:15
afbeelding van Yvesw

nenee, het gaat over een controlegroep die plaats neemt in 6 verschillende wagens ;-)

marksken 15:46
afbeelding van marksken

ik zet de mijne in drive om vooruit te gaan en voor de rest van mijn rit kom ik er niet meer aan, ook niet als ik een noodstop moet uitvoeren. Versnellingen wijzigen bij een handgeschakelde wagen bij een noodstop? Wie denkt daar nu aan, drukken met de poot op het pedaal

Carlos 23:39
afbeelding van Carlos

Is ook wat ik denk :D Als je een noodrem moet doen, ben je denk eerder bezig met naar voor te kijken en te proberen een ongeluk te vermijden. Lang leven slipcursussen denk ik dan. Vond het alvast een leuke les :D.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws