Dit zijn alle monsters van de Groep B rally in één afbeelding

group-b-rally-cars_intro

Denken we aan de Groep B rally dan springen meteen de Audi Quattro Sport S1, de BMW M1 Turbo en de Lancia Delta S4 te geest. Echter waren er een hoop meer merken en wagens actief in het korte bestaan van de raceklasse. Dankzij een vlijtige fotoplakker hebben we ze nu allemaal bij elkaar.

Voor veel rallyfanaten blijft de Groep B raceklasse het hoogtepunt van de raceserie. Echter waren de wagens zo explosief krachtig en de veiligheidsregels er rond zo laks dat het geen lang leven beschoren was. Te veel mensen kwamen om op een te korte tijd om de klasse nog te kunnen verdedigen.

Mede door het korte bestaan zijn zoveel van de wagens tot een mythische status verheven. Want meer dan de helft van de rallykanonnen hebben eigenlijk nooit volwaardig kunnen deelnemen omdat ze nog in ontwikkeling waren. Hieronder een knappe compositie van alle groep B rallywagens dankzij CT-gebruiker RaceTheRing.

Klik op de foto voor een groter formaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Rebel 15:58
afbeelding van Rebel

NICE!!!

Doohie 18:07
afbeelding van Doohie

Prachtig,
Ben blij dit in mijn leven te hebben mogen meemaken.
Voor mij blijft de Groep B (1986) het hoogtepunt van alle rally jaren.
Zoals je het mooi omschrijft...zo explosief krachtig maar O zo breekbaar en onveilig.
Toch mochten deze machines niet verloren zijn gegaan maar gewoon veiliger gemaakt worden..te vergelijken met de rallycross nu.
Voor mij blijft de doodsteek van de Gr-B...de O zo belachelijk toeschouwers...

Bjorn Willaert 09:38
afbeelding van Bjorn Willaert

Deze lijst is verre van volledig. Er zijn nog meer merken en modellen die een groep B hebben gehomologeerd dan hetgeen hier in de fotolijst staat...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws