Vraag: Gebruiken jullie nog een cd-speler in de wagen?

vraag-cd

Als we de analisten enkele jaren geleden moesten geloven, dan was de cd-speler in 2015 al lang uitgestorven. Toch blijft de schijfjesslikker massaal aanwezig in de wagen. Vorig jaar beschikte zelfs 83,4 procent van de verkochte wagens in Amerika over een cd-speler. Hebben jullie er nog nood aan?

Het lijkt een enorme minderheid die nog cd'tjes gebruikt, maar net zoals bij cassettetapes is wat we denken daarom niet altijd waar. Die dingen werden twintig jaar nadat ze waren doodverklaard nog steeds geproduceerd. Meer nog, het is nog geen vier jaar geleden dat de laatste auto met een cassettespeler van de band rolde.

Cd-spelers lijken dus hetzelfde verhaal te ondergaan. Hoewel de techfreaks allemaal overstappen op streamingdiensten zoals Spotify, of hun gsm aan de bluetooth hangen om muziek door de boxen te laten knallen, blijven grote bevolkingsgroepen de cd-speler nog gebruiken. Zelfs Hyundai geeft toe dat ze pas tegen 2018 de cd-speler gaan uitfasering ten voordele van Apple CarPlay en Android Auto.

De vraag is echter:
Gebruiken jullie nog de cd-speler in de wagen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (20)

Plaats een reactie
ytl 11:05
afbeelding van ytl

die is er wel, maar nope

Grunt 11:10
afbeelding van Grunt

Heel erg zelden. Ofwel luister ik radio, ofwel stream ik muziek via Bluetooth van mijn telefoon. Er zitten 6 CDs in de auto, maar die zijn in jaren niet meer gewisseld...

Misschien is dit eerder voor een andere poll, maar het heeft er mee te maken: zijn er mensen met ervaring met DAB radio? De moeite, of toch niet?
Ik heb dat vandaag niet in de auto, maar heb het wel gehoord en vond de kwaliteit veel beter; maar hoe staat het met ontvangst edm? En is het nog de moeite nu je zo makkelijk kan streamen?

Adriaan 11:36
afbeelding van Adriaan

Ik rij al twee jaar rond met dab in de auto. Ontvangst is in gans belgie zeer goed, hier en daar is er eens een tunnel waar het durft weg te vallen, en zeer af en toe kom je eens een slecht ontvangst stukje tegen, maar this echt goed, zeker op dat vlak. Het grote voordeel is vooral dat je nooit geen ruis meer hebt, en het heel wat helderder is.
Of de kwaliteit echt zoveel beter is durf ik vandaag niet meer te argumenteren. Ik heb de indruk dat de bitrate in 2013 hoger lag dan vandaag. Zou kunnen dat telenet, of wie dat het beheer er vandaag van doet, dab niet meer belangrijk vind.
En mijn absolute topreden voor dab is het speciale nieuws kanaal en mnm+, het blijft kak muziek, maar zonder reclame, geen spelletjes, geen leuterende van de veire die zichzelf toch zo grappig vind. Gewoon muziek en om het half uur eens het nieuws.
Ik mis de commerciele zenders wel in vlaanderen. In wallonie luister ik toch alleen maar naar clasic21, en die zitten ook op dab :p

BePa 12:10
afbeelding van BePa

Zelf luister ik meestal radio, maar ben ook sinds een half jaartje met streamen begonnen. Vooral de kinderen (eerste helft lagere school) willen hun favoriete CD's blijven horen tijdens lange ritten... Dat zal dus nog wel even zo blijven.

Glenn 12:23
afbeelding van Glenn

Ja, nog regelmatig. Ik koop zelfs nog cd's (man kruipt nu terug onder zijn laagtechnologische steen ...).
Ik heb me nog niet verdiept in het online rippen/kopen van muziek. Zal nog wel enkele decennia duren ook ;-)

chuwie 12:46
afbeelding van chuwie

Jep, still rockin' the cd player.

Yvesw 13:39
afbeelding van Yvesw

2010 Lexus SC 430 ;-)

Rebel 14:00
afbeelding van Rebel

Nooit!!! Ik gebruik enkel USB of AUX aansluiting ( afhankelijk van met welk voertuig ik rijdt ) om iPod of tablet aan te sluiten, en soms radio.

peudriver 16:41
afbeelding van peudriver

nope , soms radio en usb !

stealth 17:16
afbeelding van stealth

Ja natuurlijk. Welk nut heeft een dure audio-installatie in je auto als je er enkel abdominabele mp3's gaat op spelen. Maar er wordt de laatste tijd weer meer aandacht aan kwaliteit geschonken (hi-res). Maar een netwerkschijf van 1Tb is nog altijd zwaarder dan een cd'tje en een data-abonnement van 5Gb te duur.

jo 10:51
afbeelding van jo

yep cd speler nog wekelijks in gebruik
vintage gevoel avant la lettre zeker
dat terwijl ik dab radio heb en mijn usb poortje ook gebruik....

matti 13:41
afbeelding van matti

in mijn 208 zit zelfs geen cd speler meer, alleen usb en aux, maar luister vooral gewoon radio, in de vrachtwagen daarintegen ligt er van tijd tot tijd wel een cd'ke op

Démarest Marc 10:45
afbeelding van Démarest Marc

ik zou cd wil spelen in de auto ! maar ik heb een nieuw wagen en alles is touch screen en ik kan geen cd's spelen , via usb maar ik moet eerste alle mijn cd's over zetten in de pc en dan op een usb sleutel , dus veel werk voor de boeg . ik begrijp niet ze verkoop en maken reklaam voor cd's op tv is dat alleen voor thuis ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws