Opgemerkt: Wat is er aan de hand met de autonamen?

namen-opgemerkt_01

Ferrari Laferrari, Opel Karl, Jaguar F-Pace en sinds vandaag Renault Kadjar. Ligt het aan ons, of worden de autonamen wat ridicuul?

De gehele autowereld schoot in een puberale lach toen Ferrari zo'n twee jaar terug de naam van haar nieuwste supercar voorstelde. Alsof iemand een luidruchtige wind had gelaten tijdens de presentatie. Want de Ferrari LaFerrari... kom op, hoe vol van jezelf kan je zijn? Het enige geluk dat ze hebben is dat ze er door de Italiaanse klank nog wat mee wegraken. Want wees eerlijk, stel je voor dat Ford de nieuwe GT omgedoopt had tot Ford TheFord. klinkt belachelijk, niet?

Wat we tijdens het grinniken bij Ferrari echter niet wisten, was dat die DeFerrari van Ferrari het begin was van een generatie wagens met absurde namen. Geloof je ons niet? Kijk dan eens kort naar deze lijst van wagens die zijn uitgekomen, of nog moeten uitkomen:

• Opel Karl
• Bentley Bentayga
• Jaguar F-Pace
• Renault Kadjar
• Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe

Toegeven, die laatste heeft niet meteen een gekke klank. Al klinkt 'ie als de code van een wisselstuk voor een gehoorapparaat. Iets waar de McLaren MP4-12C ook wat last van had bij zijn lancering. Zijn we aan het overdrijven? Of vinden jullie ook dat er opvallend veel gekke autonamen worden verzonnen tegenwoordig? Laat het weten in comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 14:01
afbeelding van Wim

vroeger was het nu niet zoveel beter, Hyundai Matrix, Mitsu Starion,.... :)

Adriaan 14:03
afbeelding van Adriaan

Fiat multipla, renault koleos, peugeot bipper, peugeot tepee, pagani huayra,...

Nieuw lijkt me dat fenomeen niet hoor.

In amerika heeft renault toch ook zo een ferrarike gedaan: Renault LeCar.
Nog een paar leuke: Ford probe, Maserati Quattroporte, renault wind.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws