Kies maar: Daihatsu Kopen Concept VS Honda S660 Concept

Honda S660 VS Daihatsu Kopen

Het lijkt wel een revival van de KEI-cars. Na de Honda S660 Concept toont Daihatsu nu de Kopen Concept. Maar welk van de twee zou jij willen kopen?

Als het puur op merknaam aankomt zullen velen eerder voor Honda dan voor Daihatsu kiezen. Die laatste heeft echter een streepje voor op KEI-car territorium. Want wie herinnert zich de Copen niet?

C/Kopen 2.0

Daihatsu wil een revival van de Copen. Dat tonen ze met de Kopen Concept, die het nu met een "K" in plaats van een "C" moet doen. Onder de kap een 660 cc driecilinder met turbo gekoppeld aan een CVT-versnellingsbak. De kap zelf, die ziet er best wel stoer en sportief uit. Zeker de voorkant oogt lekker stoer, iets waar de originele Copen nog wat punten verloor. Het lederen interieur mag er trouwens ook zijn met een minimum aan knopjes.

Honda S660 VS Daihatsu Kopen

Honda S660

Nooit voor onze markt, maar wel bekend bij de echte Honda-fan is de Beat. Deze KEI-car krijgt zijn spirituele opvolger in de Honda S660. Wederom een wagen met 660 cc aan motorinhoud (En nee, dat is geen toeval). Uiterlijk ziet hij er wel een stuk futuristischer uit. Zeker met de doorlopende lichtstreep vooraan en de stevig uitgehouwen achterkant.

Honda S660 VS Daihatsu Kopen

Als er maar één van deze twee in de Belgische showroom zou mogen verschijnen, welke zou het dan moeten zijn?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
chuwie 16:04
afbeelding van chuwie

moet suzuki nu de cappuccino ook gaan maken?
voorlopig overtuigt honda mij door de looks

Carlos 17:20
afbeelding van Carlos

Honda.

chuwie 01:29
afbeelding van chuwie

blijkt dat ze allebei in productie gaan!!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws