Officieel: Mercedes GLE Coupé

mercedes-gle-suv-coupe-official_5

Na de gelekte beelden van gisteren, toont Mercedes nu officieel de GLE aan het grote publiek. De wagen is iets als een vierdeurscoupé op hoge poten en dringt het imperium van de BMW X6 binnen. Daarmee is ook duidelijk dat je over de looks niet eensluidend positief moet zijn.

Een grote grille komt je alvast tegemoet als je de wagen langs voor benadert. Die grille wordt geflankeerd door twee prominent aanwezige koplampen, voorzien van full LED-verlichting. Chrome en plastics wisselen elkaar af om de robuuste maar toch chique look te verkrijgen. Standaard staat deze Sports Active Vehicle op 20 inch velgen, al krijg je voor een meerprijs ook 21- of 22 inch velgen mee.

mercedes-gle-suv-coupe-official

Mercedes biedt bij de lancering een setje bekende motoren aan. Zo is er als diesel de GLE 350d 4MATIC (258 pk, 620 Nm), de GLE 400 4MATIC (333 pk, 480 Nm) en als neusje van de zalm is er de GLE 450 AMG (367 pk, 520 Nm).

Porsche-Centre-Antwerpen

Op de GLE 450 AMG krijg je een AMG bodykit met 21 inch velgen. Daarbovenop krijg je ook AIRMATIC luchtvering en een negentraps automaat. Je kan die met Dynamic Select in vijf verschillende modi instellen en reken maar dat 'offroad' er niet tussen zit. Bij de Sport- en Sport+-stand wordt het geluid bij het schakelen akoestisch versterkt.

mercedes-gle-suv-coupe-official

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
fab 09:28
afbeelding van fab

Niet mijn ding, wel mooier dan de X6

Carlos 10:50
afbeelding van Carlos

Kan aan mij liggen maar deze wagen heeft precies geen wielkasten... Mercedes... butch it up a little bit!!! Dit is echt een coupé op hoge poten. Neen dan nog liever een X6.

Jensd 08:04
afbeelding van Jensd

Als ik zo'n suv's/coupes zie rijden (BMW X-en, audi q's, cayennes, ...) dan denk ik altijd dat de lengte van bepaalde lichaamsdelen gecompenseerd moet worden. En dat is bij deze niet anders.

Horseman 10:40
afbeelding van Horseman

Wat een prachtige wagen. Was de ster al met een betere M gekomen dan de X5, is nu deze GLE coupe werkelijk alles overtreffend!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws